Шефът в сянка на ДПС обяви какво ще изискват от

...
Шефът в сянка на ДПС обяви какво ще изискват от
Коментари Харесай

Пеевски към Денков: Искаме стратегия и ежеседмичен отчет за работата по Шенген

Шефът в сянка на Движение за права и свободи разгласи какво ще изискват от премиера за Шенген.

Приемането на България в Шенгенското пространство е значима стратегическа цел, която е водещ претекст при сформирането на евроатлантическото болшинство, което избра кабинета Денков в сегашния парламент. За осъществяването на тази цел е нужен цялостен синхрон сред институциите, тъй че да се употребява целият капацитет на парламентарната дипломация, в това число и непотърсеният до момента от страна на премиера – този на членовете на Европейския парламент от ДПС.

Това се споделя в писмо, изпратено от съпредседателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски до българския министър- председател Николай Денков.

Делян Пеевски изисква от премиера да показа цялостен доклад за свършеното за приемането на страната ни в Шенген от избора на държавното управление на 6-ти юни т.г. до през днешния ден.

Искаме да знаем всичко дотук – всички обстоятелства и условия, свързани с работата на кабинета, управляван от Николай Денков за присъединението на България към Шенгенското пространство, се споделя в писмото.

 Изискваме от премиера да начертае и ни осведоми за стъпките, които счита да предприеме до съвещанието на Съвета по правораздаване и вътрешни работи на 4-ти декември. Очакваме като резултат на осъществяването на тази тактика, България да получи дата за приемане в Шенген, упорства Пеевски, написа novini.bg.

Съпредседателят на ПГ на ДПС подчертава, че в името на положителната съгласуваност сред институциите и взаимоотношение с Народното събрание, министър председателят би трябвало да регистрира ежеседмично свършеното пред Народното събрание, като към това показва и изчерпателен разбор, заключения и планирани резултати.

Напомняме на министър-председателя, че ДПС влезе в конституционното болшинство и поддържа правосъдната промяна, с цел да осъществя значимите за българските жители цели, като присъединението ни към Шенгенското пространство. Защото това има директно отношение към изискванията за привличане на съществени вложения в България, а от там и директно отражение върху виталния стандарт на всички български жители, завършва Делян Пеевски.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР