Шефът по сигурността във Фейсбук Алекс Стамос ще напусне поста

...
Шефът по сигурността във Фейсбук Алекс Стамос ще напусне поста
Коментари Харесай

Фейсбук се разделя с шефа си по сигурността

Шефът по сигурността във Facebook Алекс Стамос ще напусне поста си по-късно тази година, написа Ню Йорк Таймс. Раздялата на Стамос с компанията е по отношение на недоразумение върху това по какъв начин да се оправи обществената мрежа с дезинформацията и нейното разпространяване.

Проблемите за Зукърбърг не свършват до тук: Facebook е прекратил работата на екипа по сигурността и съвсем всички 120 чиновници от отдела са пренасочени в други. 

За раздялата на Стамос със Facebook се приказва от края на предходната година, само че компанията искаше да го задържи още време, с цел да може да съобщи работата на своя предстоящ правоприемник.

Ситуацията в областта на сигурността за Facebook наподобява все по-зле, откакто излезе и абсурда с Кеймбридж Аналитика.

Според " Ню Йорк таймс " Стамос е упорствал съветската активност в обществената мрежа да бъде разследвана и разкрита обществено – концепция, която висшето управление е разглеждало с принуда.

Стамос стартира работа във Facebook през 2015-та година, преди този момент също е отговарял за сигурността, само че във Yahoo.

Стамос напуща Yahoo, тъй като схваща, че компанията скрито основава стратегия, която да сканира имейли и да доносничи за ФБР и службата по вътрешна сигурност на Съединени американски щати.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР