Шефът няма да има право да търси работника в почивните

...
Шефът няма да има право да търси работника в почивните
Коментари Харесай

При работа от разстояние: без имейли и съобщения от шефа в почивните дни

Шефът няма да има право да търси служащия в почивните дни посредством имейли и известия в обществени мрежи. Това ще важи за работещите от разстояние.

Промяната е препоръчана от Министерството на труда и обществената политика и е част от цялостен пакет ремонти в Кодекса на труда, които бяха оповестени за публично разискване, оповестява бТВ.

" С цел да се обезпечи протекция на работещите от разстояние се предлага регламентиране на " правото на изключване ", се показва в претекстовете.

Т.е. правото на служащия да не реализира електронна връзка с шефа си по време на междудневната и седмичната отмора.

Тъй като при някои специалности е належащо в избрани обстановки шефът да има право да комуникира с служащия, се регламентира опцията с самостоятелния или груповия трудов контракт да се уговорят изискванията, при които това ще е възможно.

С поправките се регламентират и минималните условия по тази причина какво да съдържа трудовият контракт, в случай че работим от разстояние.

Работникът ще е длъжен да обезпечи мястото, на което ще работи от разстояние, като то не би трябвало да крие риск за здравето и живота му.

Предлагат се и промени, свързани с отчитането на свършената работа от разстояние и контрола на работното време.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР