Шефът на WBD Заслав казва, че Холивуд трябва да се „фокусира“, за да разрешава стачките

...
Шефът на Warner Bros. Discovery Дейвид Заслав призова Холивуд да
Коментари Харесай

Шефът на Warner Bros. Discovery Дейвид Заслав призова Холивуд да работи заедно, за да сложи край на стачките на писатели и актьори, които осакатиха Холивуд и които WBD тази седмица каза, че могат да струват на компанията до 500 милиона долара тази година.

„Ние наистина трябва да се съсредоточим като индустрия и ние се опитваме да разрешим това по начин, който е наистина справедлив“, каза Заслав на технологичната конференция на Goldman Sachs Communacopia + в сряда.

Веднага щом стачките бъдат решени, каза той, „всички са готови да се върнат на работа, особено ние“.

Warner Bros. Discovery е компанията майка на CNN.

Американската гилдия на сценаристите, която представлява повече от 11 000 писатели, работещи по филми и предавания за водещите национални студия и услуги за стрийминг, е в стачка от 2 май. SAG-AFTRA, която представлява около 160 000 актьори, се присъедини към стачкуващите писатели на 14 юли.

Стачките спряха голяма част от Холивуд и хвърлиха светлината на прожекторите върху система, която възнаграждава богато някои актьори и писатели – но която, според членовете на профсъюза, кара други да се отказват, за да оцелеят, особено след като стриймингът промени начина, по който тези творчески професии са компенсиран.

Актьори от SAG-AFTRA и писатели от Гилдията на писателите на Америка (WGA) вървят по опашката по време на текущата си стачка, пред офисите на Netflix в Лос Анджелис, Калифорния, САЩ, 9 август 2023 г. Актьори от SAG-AFTRA и писатели от Гилдията на писателите на Америка (WGA) вървят по опашката по време на текущата си стачка пред офисите на Netflix в Лос Анджелис, Калифорния, САЩ, 9 август 2023 г. Марио Анзуони/Ройтерс

„Ние сме компания за съдържание, ние сме компания за разказване на истории. Трябва да направим всичко възможно, за да върнем хората на работа“, каза Заслав. По-важното, добави той, „хората трябва да бъдат справедливо компенсирани и трябва да се чувстват ценени“.

Във вторник WBD намали насоките си за печалба за цялата година за 2023 г. с $300 милиона до $500 милиона заради стачките, ревизия, спомената от Zaslav на конференцията.

„В нашите насоки казахме, че това ще бъде разрешено през септември. И ето ни септември. И това наистина е много необичайно събитие“, каза Заслав в сряда. „Последният път, когато това се случи, беше през 1960 г. И това, което направихме, е, че просто казахме, че наистина ще се борим, за да разрешим това.“

Синдикатите показаха колективните си мускули това лято, като профсъюзът на Teamsters преговаряше за нов договор с UPS под надвисналата заплаха от стачка. United Auto Workers вече преговаря и с GM, Ford и Stellantis, като ръководителят на UAW Шон Фейн каза, че неговите членове могат да напуснат, ако нов договор не бъде уреден до крайния срок 14 септември, 23:59 ч.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР