Шефът на Volkswagen Матиас Мюлер се обяви за въвеждане на

...
Шефът на Volkswagen Матиас Мюлер се обяви за въвеждане на
Коментари Харесай

VW иска ограничение на скоростта по аутобаните

Шефът на Volkswagen Матиас Мюлер се разгласи за въвеждане на ограничаване на скоростта по немските автомагистрали. В изявление за Handelsblatt той и сътрудника му от Съвета за стабилно развиване към компанията Георг Кел показват мнение, че секторите от аутобаните, където всеки може да кара съгласно опциите на автомобила си, би трябвало да бъдат отстранени.

Двамата мениджъри имат разминавания единствено за периодите, в които би трябвало да се вкарат ограничавания на всички места. Мюлер счита, че това едва ли ще стане скоро, до момента в който Кел предлага по-решителни дейности в тази посока във допустимо най-кратки периоди.

"Това е сензитивна тематика. Още не сме я обсъждали на съвещателен съвет, само че съм уверен, че ситуацията ще се промени до няколко години. Да не се залъгваме - на множеството автомагистрали съществуват ограничавания и сега ", споделя Кел.

Позицията на шефовете от VW за налагане на повсеместни ограничавания на скоростта по аутобаните не е първото покачване на въпроса. Преди няколко години в немското общество стартира полемика по същата тематика. През март 2011 година немски съд разгласи водач, карал с над 200 км/ч в сектор без ограничаване, за отговорен за злополука, макар че не е формалният извършител.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР