Шефът на Вагнер Евгений Пригожин се готви да ограничи операциите

...
Шефът на Вагнер Евгений Пригожин се готви да ограничи операциите
Коментари Харесай

Блумбърг: Пригожин се готви да ограничи операциите на Вагнер в Украйна

Шефът на " Вагнер " Евгений Пригожин се готви да ограничи интервенциите на частната си военна компания в Украйна, оповестява " Блумбърг ", цитирайки осведомени източници. Това се случва, след като съветското военно командване забрани набирането на затворници в частната военна компания и ограничи доставките на муниции.

Наемниците от  " Вагнер " към момента не са съумели да завладяват главната си цел - град Бахмут. Завладяването на източната част на града стана с цената на хиляди жертви.

Според източниците Пригожин възнамерява още веднъж да се концентрира върху Африка.

Върховното командване съумяло да посее подозрения у Путин по отношение на прехвалената военна мощност на " Вагнер ", потвърждавайки, че резултатите на частната армия са реализирани посредством потреблението на талази от " затворнически войски ", изпратени на гибел, настояват лица с връзки в Кремъл и специфичните служби.

В момента няма индикации, че Пригожин преразпределя войските си към Африка, само че източниците, осведомени със обстановката, настояват пред " Блумбърг ", че интервенциите там евентуално ще привлекат повече вниманието му в бъдеще, защото обстановката в Украйна става по-трудна за неговите наемници.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР