Шефът на Вагнер Евгений Пригожин обвини ръководството на руското министерство

...
Шефът на Вагнер Евгений Пригожин обвини ръководството на руското министерство
Коментари Харесай

Шефът на „Вагнер” обвини генералния щаб в държавна измяна

Шефът на „ Вагнер ” Евгений Пригожин упрекна управлението на съветското министерство на защитата в „ държавна измяна ” и опит за заличаване на неговата частна военна компания, предава Си Ен Ен.

„ Началникът на Генералния щаб и министърът на защитата раздават команди надясно и наляво ЧВК „ Вагнер ” да не получава муниции, не оказват помощ и с въздушния превоз ”, съобщи Пригожин.



„ Има директно опълчване, което не може да бъде наречено по различен метод с изключение на опит за заличаване на ЧВК ”, счита Пригожин: „ Това може да се приравни с държавна измяна в този момент, когато ЧВК „ Вагнер ” се бие за Бахмут, губейки стотици от своите бойци всеки ден ”.

„ ЧВК „ Вагнер ” нямат муниции. Защо и останалите военни елементи имат непрекъснат дефицит на муниции? Шепа военни функционери взеха решение, че това е тяхната страна, техният народ, и че хората ще умрат, когато им е комфортно ”, сподели Пригожин.



Той счита, че при положително доставяне с боеприпаси загубите могат да бъдат понижени на половина.

Разузнаването на Съединени американски щати пресмята, че „ Вагнер ” е изгубила над 30 000 бойци от началото на нашествието в Украйна, в това число близо 9000 в боевете за Бахмут.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР