Шефът на Вагнер“ Евгений Пригожин е мъртъв. Това е било

...
Шефът на Вагнер“ Евгений Пригожин е мъртъв. Това е било
Коментари Харесай

Потвърдено: Евгений Пригожин е мъртъв

Шефът на „ Вагнер “ Евгений Пригожин е мъртъв . Това е било доказано от генетичния разбор на телата , открити при самолетната злополука в сряда. Руският следствен комитет /SK/ заяви, че самоличността на всичките 10 жертви е открита и подхожда на тези в листата на пасажерите на полета. Частният аероплан на Пригожин падна в регион, ситуиран северозападно от Москва на 25 август. Всички намиращи се на борда на машината са починали, предава „ BBC “.

Кремъл отхвърли спекулациите, че е отговорен за злополуката. От Руския следствен комитет разясниха, че продължава престъпното следствие .

„ Молекулярно-генетичното проучване е приключено “, се споделя в изказване.

Сред жертвите са още няколко високопоставени фигури във „ Вагнер “ – съветска наемническа войска, основана от Пригожин и участваща във военни интервенции в Украйна, Сирия и елементи на Африка. Сред тях е и Дмитрий Уткин, който ръководеше военните интервенции на „ Вагнер “.

Другите на самолета „ Embraer Legacy “, изпълняващ полет от Москва до Санкт Петербург, са били членовете на „ Вагнер “ – Валери Чекалов, Сергей Пропустин, Евгений Макарян, Александър Тотмин и Николай Матусеев.

Самолетът е бил ръководен от водача Алексей Левшин и втория водач Рустам Каримов , имало е и една стюардеса Кристина Распопова .

Катастрофата породи 2 месеца откакто Пригожин поведе протеста на „ Вагнер “ против съветските въоръжени сили, превземайки южния град Ростов и заплашвайки да настъпи към Москва. Конфликтът беше туширан след постигането на договорка, която докара до преместването на бойците на Пригожин и „ Вагнер “ в Беларус.

Руският президент Владимир Путин разказа въстанието като „ нож в гърба “ и има спекулации, че съветските сили за сигурност по някакъв метод са забъркани в злополуката. Американски чиновници, представени от „ CBS “, обявиха, че най-вероятната причина за злополуката е детонация на борда на самолета, а Пентагонът допуска, че Пригожин е бил погубен.

В петък представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че слуховете за нечестна игра са „ безспорна неистина “. Същевременно Путин изпрати своите съболезнования на фамилиите на жертвите. Той разказва Пригожин като „ надарен предприемач “ и „ човек с сложна орис “ , който е направил съществени неточности в живота .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР