Шефът на центъра за противодействие срещу екстремизма в руската кавказка

...
Шефът на центъра за противодействие срещу екстремизма в руската кавказка
Коментари Харесай

Висш полицай от Кавказ е застрелян в Москва

Шефът на центъра за противопоставяне против екстремизма в съветската кавказка република Ингушетия Ибрагим Елджаркиев е убит в Москва. Това заяви за ТАСС източник от незабавните служби, съобщи организацията.
Около 18.30 ч. през вчерашния ден е почнала пукотевица на ул. "Академик Анохин " в западен регион на съветската столица. Ранени са били двама души, като след това те са умряли.
По данни на източник от органите на реда атентат против Елджаркиев имало и през януари т. година Когато висшият чиновник от структурата на федералното вътрешно министерство се прибирал от Чечения в прилежаща Ингушетия, колата му била обстреляна с автомати. Трима служители на реда, пътували с него, били тежко ранени, само че той самият не потърпевш.
По-късно стана известно, че полицията търси трима мъже по отношение на убийството на Ибрахим Елджаркиев.
Елджаркиев и брат му са били убити минимум с 10 изстрела, евентуално с револвер "Глок ". Стрелецът и съучастниците му са избягали с лека кола, която по-късно бе открита изоставена край метростанция. Според източник от правоохранителните органи Елджаркиев е бил в Москва по персонални въпроси, а не в служебна командировка. Приоритетната версия за убийството е обвързвана с професионалната му активност, показва Българска телеграфна агенция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР