Шефът на Тесла в Китай Том Жу беше повишен и

...
Шефът на Тесла в Китай Том Жу беше повишен и
Коментари Харесай

"Тесла" избра китаец за втори човек след Мъск

Шефът на " Тесла " в Китай Том Жу беше нараснал и пое директен контрол върху заводите за сглобяване на производителя на електрически коли в Съединени американски щати, както и интервенциите по продажбите в Северна Америка и Европа, предава Ройтерс.

Публикация на " Тесла " сподели, че постът на Жу като вицепрезидент за Китай не се е трансформирал и че той също по този начин резервира отговорностите си като най-високопоставен изпълнителен шеф на " Тесла " за продажби в останалата част от Азия от вторник.

Тази рокада прави Жу най-високопоставеният изпълнителен шеф на " Тесла " след основния изпълнителен шеф Илон Мъск, с директен контрол върху доставките на всички съществени пазари и интервенциите на основните индустриални центрове.

Жу и екип от неговите сътрудници бяха привлечени от " Тесла " в края на предходната година, с цел да отстранят индустриални проблеми в Съединените щати, което провокира очакване измежду сътрудниците му тогава, че той е квалифициран за по-голяма роля.

Назначаването на Жу на световна позиция идва в миг, когато Мъск е " заплеснат " от придобиването на " Туитър ", а анализаторите и вложителите на " Тесла " настояха за дейности.

Под ръководството на Жу заводът на " Тесла " в Шанхай се възвърне бързо от локдауните поради COVID-19 в Китай.

" Тесла " съобщи в понеделник, че е доставила 405 278 автомобила през четвъртото тримесечие, което е по-малко от прогнозите на Уол Стрийт, съгласно данни, събрани от Refinitiv.

Компанията е доставила 308 600 автомобила през същия интервал на предходната година.

Жу, който е роден в Китай, само че в този момент има новозеландски паспорт, се причисли към " Тесла " през 2014 година Преди това той беше началник на планове в компания, основана от негови състуденти от университета Дюк, като съветваше китайски реализатори, работещи по инфраструктурни планове в Африка.

Членът на борда на шефовете на " Тесла " Джеймс Мърдок сподели през ноември, че компанията неотдавна се е спряла на евентуален правоприемник на Мъск, без да назове името му. Мърдок не отговори на искане за коментар.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР