Шефът на Tesla Илон Мъск е продал още 7,92 млн.

...
Шефът на Tesla Илон Мъск е продал още 7,92 млн.
Коментари Харесай

Мъск продаде акции Tesla за милиарди, за да си купи Twitter -

Шефът на Tesla Илон Мъск е продал още 7,92 млн. акции на производителя на електрически коли на стойност към 6,88 милиарда $, заяви Би Би Си.

Продажбите са осъществени след годишната среща на акционерите на компанията предходната седмица, демонстрират регулаторните документи.

Мъск твърди, че парите са му нужни при положение, че бъде заставен да купи Twitter за 44 милиарда $.

В момента мултимилиардерът е замесен в правосъдна борба със обществената медийна платформа, откакто предишния месец съобщи, че ще се отдръпна от договорката за закупуването ѝ.

Последните транзакции са осъществени на 5, 8 и 9 август, съгласно шестте подадени до Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати документи.

След като новината за продажбата на акциите бе оповестена обществено, Мъск отговори на туит, в който го питаха дали е завършил продажбата на акции на Tesla, с " да ", като добави, че парите са му нужни при положение, че бъде заставен да купи Twitter и не успее да обезпечи част от финансирането за договорката.

" Важно е да се избегне незабавна продажба на акции на Tesla ", сподели той.

Запитан от различен консуматор дали ще купи още веднъж акции на Tesla, в случай че придобиването на Twitter не се реализира, Мъск също отговори с " да ".

През юли Мъск съобщи, че възнамерява да се откаже от офертата си за закупуване на Twitter, което накара компанията да го съди.

Най-богатият човек в света упрекна компанията, че е укрила информация за подправени сметки.

Миналия месец американски арбитър постанови, че искът на Twitter против Мъск би трябвало да бъде прегледан в съда през октомври.

От Twitter се надяват съдът да подреди на Мъск да приключи придобиването на контрактуваната цена от 54,20 $ на акция. Мъск е завел контраиск против Twitter, детайлностите за който не са обществено известни.

През юли от Twitter обявиха, че сред април и юни са похарчили 33 млн. $ за препоръчаната договорка, както и че броят на месечните ѝ дневни консуматори е повишен до 237 млн., само че регистрира чиста загуба от 270 млн. $, което е по-лошо от предстоящото.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР