Шефът на „Тесла“ и „Спейс Екс“ Илон Мъск обяви, че

...
Шефът на „Тесла“ и „Спейс Екс“ Илон Мъск обяви, че
Коментари Харесай

Мъск: Няма да ваксинирам нито себе си, нито децата ми срещу COVID-19

Шефът на „ Тесла “ и „ Спейс Екс “ Илон Мъск разгласи, че нито той, нито децата му ще бъдат имунизирани против COVID-19, написа CNN, представена от bTV. Това е следващ случай, в който един от най-богатите хора в света подценява рисковете от новия ковид.

Илон Мъск закупи облика на ексцентричния бизнесмен след редица необикновени изявления през годините. Той постоянно не следва препоръките на специалисти и не се опасява да даде необикновеното си мнение по доста въпроси.

„ Аз не съм в рисковата група за COVID-19, нито децата ми “, съобщи Мъск по време на изявление.

Вместо това, предприемачът предлага различен проект – общите национални карантини да не се ползват, а по-скоро да се изолират единствено рисковите групи. На пояснение от страна на водещата изявлението, че въпреки всичко доста хора ще умрат, Мъск дава отговор „ Всички умират “.

„ Въпросът е какво е по-важно за общото положително? Масовите карантини не реализираха нищо. Пандемията е обстановка, в която не можем да победим “, споделя още той.

На различен въпрос по тематиката, Мъск заплашва, че ще постави завършек на изявлението. Журналистът го пита дали в случай че негов чиновник остане вкъщи, с цел да не заплашва фамилията си от COVID-19, Мъск ще му заплаща. Предприемачът отхвърля да отговори, само че притиснат от водещата въпреки всичко разяснява – „ Нека продължим напред. Не желая да влизаме в спор за Ковид и тази ситуация… Ако желаете, можем да приключим изявлението още в този момент “.

Мъск нееднократно си е навличал рецензиите на други известни персони и бизнесмени по отношение на мненията си. По мотив предходни негови изявления за имунизациите за COVID-19, Бил Гейтс съобщи, че Мъск би трябвало да разяснява единствено това, което схваща.

„ Илон се пробва да прави допустимо най-безумните мнения. Той изобщо не се занимава с ваксини. Прави страхотна електрическа кола и ракетите му работят добре, така че може да приказва за това. Надявам се да не се обърква и да разяснява тематики, които не схваща “, сподели тогава Гейтс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР