Шефът на столичното СДВР старши комисар Георги Хаджиев е бил

...
Шефът на столичното СДВР старши комисар Георги Хаджиев е бил
Коментари Харесай

Шефът на столичното СДВР сменен и понижен. Рокади предстоят и в Пловдив

Шефът на столичното Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев е бил заменен и намален тази заран, кадрови промени предстоят и в управлението на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив. Това стана ясно от изказване на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков в Пловдив, където през днешния ден бяха арестувани седем полицейски чиновници при почнала сутринта интервенция на прокуратурата и дирекция " Вътрешна сигурност " в Министерство на вътрешните работи. По предварителна информация става въпрос за дейности против корумпирани служители на реда в едно от районните ръководства в града, съобщи БНР.

Акцията е почнала сутринта в 3-то РПУ. Става въпрос за тежки престъпни закононарушения, длъжностни закононарушения и закононарушения срещу правораздаването, корупция, опиати и проституция, разгласи окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. Униформените са арестувани по съмнения за чадър над проституция, опиати, рушвет и други съществени закононарушения. Сред задържаните полицейски чиновници е и шефът на РПУ-то, Самуил Хаджиев.

Общо арестуваните са 12 души, посочи Попов и добави, че по случая се работи от 6 месеца. Продължава издирването на петима души.

Полицаите са се трансформирали в „ нарушители с пагон “, не може управлението на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи да не е знаело за това, съобщи пред публицисти служебният вътрешен министър Бойко Рашков, който дойде в Града под тепетата поради акцията. Той добави и че управлението на Министерство на вътрешните работи не може да откри връзка с регионалния шеф на полицията в Пловдив, Йордан Рогачев. " Не можем да открием регионалният шеф на полицията в Пловдив, даже да беседваме с него. Сега влизам в дирекцията и ще проведа доста сериозен диалог с управлението. Рокади наложително ще има ", уточни служебният министър.

Рокадите в пловдивската полиция са наложителни, няма да поносим сходно държание и добави, че измененията скоро ще бъдат оповестени. Рашков заяви, че през днешния ден е бил заменен и намален досегашният началник на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев. " Не мога да приема, че началник, който е гледал умерено по какъв начин се пребиват младежи умерено под колоните на Министерския съвет, не можем да сме равнодушни към това. Взимам най-строги ограничения, с цел да се промени стила на работа на тези чиновници. Законът е разписал какво могат полицейските чиновници. Докато съм министър, че ще бъда праволинеен. ", разяснява служебният вътрешен министър по отношение на претекстовете за освобождението на Хаджиев от поста.

" За чистка не може да се приказва. Ръководството работи интензивно и прави оценка всяка фигура. Утре ще има повече информация за тези, които ще бъдат освободени ", разяснява още Рашков.

Той напомни, че Пловдив е и един от регионите, за които има досъдебно произвеждане за пазаруване на гласове на парламентарните избори от 4 април.

В страната тези производства са няколко и следва да бъде оповестена повече информация. „ Ако прокуратурата не го направи, ще го създадем ние “, сподели още той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР