Шефът на столичната болница Света София“ – Христо Мазнейков, изригна

...
Шефът на столичната болница Света София“ – Христо Мазнейков, изригна
Коментари Харесай

Гневен директор на частна болница в София предложи 400 легла за заразени с СОVID

Шефът на столичната болница „ Света София “ – Христо Мазнейков, изригна във Facebook против проблемите в здравната система в изискванията на пандемията. Емоционално той съобщи, че не може да понесе гледката на умиращи хора, които не могат да бъдат признати и лекувани и предложи безплатно да даде здравното заведение – с 400 кревати, в което да се лекуват пациенти с ковид.

„ Изпълнен с омерзение към всички, които хулеха, пишеха и допринасяха за разрухата на здравната система в нашата страна. Всички, които идваха и се упражняваха върху нас и ни оставяха по-късно да вадим горещи въглени от жаравата, всички политици, дейци, ръководители на политически партии, келепираджии, далавераджии, които бяха движени само от претекста какво може да скапват от „ неприятния “ социализъм. Стигнахме до невиждано дъно хора да стоят безпомощни в коли за спешна помощ и сътрудници да се молят да създадем нещо за болните в колите за спешна помощ “, написа той в обществената мрежа през уикенда.

„ Гневен съм тъй като не мога да понеса тази панорама на умиращи хора, които не можем да приемем и да лекуваме. Самите ние също сме заболели. Цяло лято молим да се приготвя системата, да се реформира една огромна болница с 2000 кревати, да я наситим с лекари и сестри от всички лечебни заведения които да командироване там и да помогнем, а не да заразим всички лечебни заведения и да разболяваме почтени хора които имат други заболявания.

Моят зов към към Партиите и Ръководството на Министерство на здравеопазването е неотложно да се пристъпи към преобразуването на огромна болница в КО-19. Ако желаете, ние ще дадем „ Света София “ с 400 кревати, но докарайте лекари, сестри, санитари. Без тях не може. Легла постоянно ще намерим. Хората ги няма. Вън некадърните ръководители, сложени парашутисти нищо не разбиращи от медицина. Колеги, дайте да се обединим и да помогнем на хората, те в този момент имат потребност от нас. Ясно е, че политиците нищо няма да може да създадат. Всъщност вършат да слагат леки случаи в хотели, като, че ли не могат да си стоят в къщи, а ще ги водим по хотели, с цел да се грижат камериерки за тях?!?! Боже, Боже, вън такива политици гювечари, които пробват и в тази конюнктура да крадат„, добави Мазнейков във връзка тази концепция на страната, препоръчана от министъра на туризма Марияна Николова.

Публикацията му провокира голям брой реакции, по тази причина той през днешния ден добави:

„ Благодаря за голямата не виждана поддръжка. Постът беше написан под стрес, страст, в която ние в МБАЛ „ Света София “ се чувствахме изцяло безпомощни. Пред болничното заведение имаше коли за спешна помощ с заболели хора и сътрудници, които се молеха за помощ да създадем нещо и да помогнем, а ние не можехме. Аз плачех и пишех. Сега страстта отмина, пристигна време за разбор. Предложението ни до медицинските институции е отправено, само че никой не е потърсил управлението. Обадиха ми се десетки сътрудници за помощ, но нито един представител на управлението на Министерство на здравеопазването. Затова се обръщам към министър Ангелов, госпожа Жени Начева (зам.-министър на опазването на здравето – б.р.), с която персонално съм разговарял и съм предложил да вземат болничното заведение “.

Тази заран той посочи пред Нова телевизия, че се е свързал с Начева.

„ Не съумях да се свържа с проф. Ангел Костадинов. Вероятно той е под голямо напрежение сега. Г-жа Жени Начева ми благодари и сподели, че ще видят какво може да създадат “, сподели Мазнейков и добави, че координационният център прави каквото може, само че това е голяма пандемия и е мъчно да се оправим.

Заради това съгласно него би трябвало да се командироват хора в огромни лечебни заведения.

„ Нищо не желая, давам им безплатно болничното заведение, стига единствено да престанат тия чепати усти, които разделят лечебните заведения на частни и държавни, сякаш частните лечебни заведения служат на различен народ, а не на българския “, разяснява лекарят и пред Българска национална телевизия.

Междувременно стана ясно, че клиниката по трансплантации в Александровска болница става поделение за заболели с COVID-19. Тя е единственият в България диспансер за бъбречно трансплантирани. Персоналът и пациентите ще бъдат трансферирани в пространствата на друга клиника.

Това провокира недоволството на трансплантираните пациенти.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР