Шефът на службата за външно разузнаване на Великобритания предупреди Кремъл

...
Шефът на службата за външно разузнаване на Великобритания предупреди Кремъл
Коментари Харесай

Шефът на МИ6 към Русия: Не се месете в делата на Запада

Шефът на службата за външно разузнаване на Англия предизвести Кремъл да не подценява Запада след офанзивата против някогашния съветски шпионин Сергей Скрипал , оповестява " Ройтерс ".

Във втората си огромна тирада от поемането на поста през 2014 година шефът на МИ6 Алекс Йънгър съобщи, че Русия е заела позиция за " непрекъснат конфликт " със Запада.

 Следва втора стъпка на американски наказания против Русия поради
Следва втора стъпка на американски наказания против Русия поради " Скрипал "

Срокът от 90 дни на изискванията от първите наказания изтече

След офанзивата против Сергей Скрипал, който е предал дузина съветски сътрудници на МИ6, съдружниците на Англия в Европа и Съединени американски щати се сплотиха и започнаха най-голямото експулсиране на съветски дипломати от Студената война. Лондон има вяра, че руснаците са се пробвали да отровят Скрипал с сътрудник новичок, създаден от руските военни през 70-те и 80-те година на XX век.

" Руската страна употребява бойно химическо оръжие на английска земя ", сподели Йънгър пред студенти в Университета " Сейнт Андрюс " в Шотландия, където е приключил стопанска система и компютърни науки преди да се причисли към английската войска.

 Разследването по случая Скрипал: Останалият във флакона „ новичок “ можеше да токсини хиляди хора
Разследването по случая Скрипал: Останалият във флакона „ новичок “ можеше да токсини хиляди хора

Бил е конструиран специално…

" Трябва да подчертая, че до момента в който съветската страна се пробва да ни дестабилизира, ние не се стремим към дестабилизиране на Русия. Не търсим конфликт ", увери 55-годишният шеф на английското външно разузнаване.

" Призовавам Русия или други страни, които имат планове да разрушат нашия метод на живот да не подценяват решимостта и опциите ни, както и тези на нашите съдружници ", сподели той.

" Намерението ни към съветската страна е да се стигне до заключението, че каквито и изгоди да счита, че може да получи от тези дейности, те не си костват рискa ", означи Йънгър.

Той заяви още, че английските сътрудници са предотвратили доста терористични офанзиви, подготвяни от ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) в чужбина.

Според него партньорството в сигурността сред Англия и страните от Европейски Съюз е " незаменимо ". Той увери, че Обединеното кралство ще оказва помощ на Франция и Германия да предотвратяват терористични офанзиви.

 Руските сътрудници били по петите на Скрипал и в Чехия
Руските сътрудници били по петите на Скрипал и в Чехия

Пристигнали в Чехия в средата на октомври 2014 година

Алекс Йънгър има вяра, че са нужни промени в разузнаването.

" Ерата на четвъртата индустриална гражданска война приканва за четвърто потомство шпионаж: обединение на обичайните човешки умения с ускорена иновация, нови партньорства и мисловна настройка, която активизира разнообразието и дава благоприятни условия на младите ", изясни той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР