Шефът на следствието Борислав Сарафов и главният секретар на МВР

...
Шефът на следствието Борислав Сарафов и главният секретар на МВР
Коментари Харесай

Роднина на жертва от Нови Искър се съмнява, че издирваният е убиецът


Шефът на следствието Борислав Сарафов и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов, фотография БГНЕС

Майката на една от жертвите при нещастието в Нови Искър е уверена, че полицията и прокуратурата в никакъв случай не са издирвали Росен Ангелов, с цел да го вкарат в пандиза. Стефка Иванова споделя, че има и доказателства за това. Тя твърди, че обществено оповестената версия на проверяващите има доста слаби места и съмнява, че Ангелов е килърът.

" След като е бил разгласен за търсене, с цел да влезе в пандиза, той си е взел мобилен телефон на погашение, пуснал си е и интернет. Дори му е заведено изпълнително дело, само че наблюдаващият прокурор не го е знаел ", споделя Иванова пред “24 часа “.

Преди ден шефът на следствието Борислав Сарафов изясни, че търсеният за шесторното ликвидиране Росен Ангелов има три присъди " отнемане от независимост ". Една за кражба, една за обезчестяване, както и една - за блудничество с малолетна, която по този начин и не е излежал. Властите го издирвали безрезултатно осем години преди да се случи нещастието в Нови Искър.

" Не имам вяра Росен да е килърът, по-скоро ми се коства изкупителна жертва ", разяснява Стефка Иванов, само че посочи, че е държана в цялостно незнание по отношение на хода на следствието.

Според нея е необяснимо за какво Росен Ангелов ще убива Кети, посочена за негова държанка, на място, надалеч от фамилията й, а по-късно ще простреля и другите в случай, че никой не го е видял.

" Той по този начин или другояче се е укривал, тъй като към този момент е бил търсен ", сподели Стефка Иванова.

По думите й всички, които са виждали Росен и са знаели, че той е търсен, са за пандиза. " От това, което чета по медиите, той се е разхождал свободно из гората, ходил е и при другари в " Дружба ". Това не е криене ", споделя тя.

В събота сутринта някогашният началник на Национална полиция военачалник Васил Василев разяснява, че Ангелов е бил “лошо търсен “.

" Росен не е търсен, оставен е, развивал се е в отрицателна посока. Но обществото също има виновност ", сподели генералът. Според него кметът на Луково, като орган на власт, е можел да ревизира кой се е самонастанил във въпросната къща, където се твърди, че до неотдавна се укривал Ангелов.

" Освен това се видя, че е стрелял по шишета и ламарина. Вдигало се е звук, само че никой от съседите не е обърнал внимание ", изясни Василев.

Чуждестранният легион?

Има индикации, че търсеният за шесторното ликвидиране в Нови Искър Росен Ангелов е бил във френския Чуждестранен легион, сподели в събота военният министър Красимир Каракачановпред бТВ. Така той си изяснява обстоятелството, че към този момент няколко дни употребяват голям запас, само че не могат да открият обвинения. Преди ден стана ясно, че Росен Ангелов е рецидивист с влезнала в действие присъда отпреди осем години, само че той по този начин и не е бил открит, с цел да я изтърпи.

Преди ден проверяващите обясниха, че Росен Ангелов не е напускал страната, тъй като има възбрана за това от 2009 година Те са създали инспекция, тъй като самиятАнгелов се е представял за някогашен легионер от френския легион.

Каракачанов се възмути, че България е страна, в която всеки може да си купи оръжие и да се крие от управляващите. Според него имало прекомерно демократичното отношение към закононарушителите.От позицията на военния министър се разбра, че сегашната власт няма отношение към тези проблеми и очевидно не може да реши казуса.

“Когато един човек е съден за една камара закононарушения, да го оставиш на независимост до изговаряне на присъдата?”, възмути се националистът. Според него либералите са отговорни и за това. Каракачанов се възмути и от медиите, които наблюдават издирването на хипотетичния шесторен палач. Министърът попита “на кого помагат”медиите с директните включвания от Искърското дефиле.

Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация се вкара и в размисли за Западната цивилизация около приемането на Истанбулската спогодба за предварителна защита и отбрана на дамите от домашното принуждение. Националистите подозират, че документът може да вкара “трети пол “ в българското законодателство, да позволи еднополовите бракове и даже да докара “травестити от Иран “ у нас. Нищо от това не намира опора в документа, което води до съмнения, че ръководещите се пробват да отклонят вниманието от абсурда с втория кабинков въжен превоз в Пирин.

“За страдание, западното общество, към което принадлежим и ние, изкриви своята ценностна система. То прави опити да се откаже от своите национални, културни и религиозни ценности”, установи Каракачанов, който съпостави модерна Европа с Римската империя.

Според него сега по-важно е да се помогне на 200-те хиляди „ млади, грамотни семейства”, които не могат да имат деца.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР