Шефът на “Сиела норма” при ЯневМашините, с които трябва да

...
Шефът на “Сиела норма” при ЯневМашините, с които трябва да
Коментари Харесай

И софтуерът за вота под въпрос

Шефът на “Сиела норма” при Янев
Машините, с които би трябвало да се проведат частичните кметски избори на 27 юни и предварителните парламентарни избори на 11 юли, може да останат без наложителните настройки на софтуера. За това сигнализираха пред “Труд” специалисти. Така, след хаоса с дефицит на машини, от ЦИК са на път да трансфорат техниката в ненужни сандъци.

“Останахме с 9600 машини от предните избори, само че към момента не сме задали поръчката за настройките и това би трябвало да стане до ден-два, защото от “Сиела норма” няма да могат да се оправят с късите периоди за всички 9600 механически устройства”, признаха пред “Труд” членове на ЦИК.

Специалисти обясниха, че от ЦИК няма да могат да намерят непознати специалисти по преформатиране на машините към сегашните номера на листи и преференции, защото процесът е характерен.

Днес (сряда) в ЦИК ще бъде изтеглен жребият с номерата на партиите и обединенията. И незабавно по-късно от Комисията би трябвало да ангажират “Сиела норма” за настройките.

Въпреки че ЦИК разгласи, че приключва процедурата за спомагателните 1500 машини, диалозите със компанията продължиха. Собственикът на “Сиела норма” Веселин Тодоров бе в Комисията, а това бе поканен на диалог с премиера Стефан Янев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР