Шефът на СДВР: 400 000 евро дълг е основният мотив

...
Шефът на СДВР: 400 000 евро дълг е основният мотив
Коментари Харесай

Шефът на СДВР: 400 000 евро дълг е основният мотив за убийството на мъж в София


Шефът на Столична дирекция на вътрешните работи: 400 000 евро дълг е главният претекст за убийството на мъж в София.

Основният мотив  за  убийството  на мъж в  София , по който работят проверяващите, е  неуредени финансови връзки . По първична информация  жертвата дължала 400 000 евро на някогашен финансов министър , който е татко на един от арестуваните.  Задължението датирало отпреди 7-8 години ”. Това съобщи  директорът на Столична дирекция на вътрешните работи основен комисар Любомир Николов  в изявление за пред Мариета Николаева.

Сигнал  за изгубването на  убития мъж  е  подаден  от неговата  майка  на 5 януари към 16:00 ч. „ Такива сигнали се подават всекидневно, тук е била доста значима професионалната работа на сътрудника, който е приел сигнала. Оперативните дейности са почнали незабавно, за разкриване на тежкото престъпно действие. Установено е необичайно прекосяване на държавната граница на пострадалия с един от обвинените причинители “, разяснява Николов.

Толкова бързо действаха в този миг нашите сътрудници , че задържаните направиха много пропуски в укриването на значими материални доказателства. В транспортното средство на двамата арестувани са открити персоналните документи на убития мъж ”, разяснява още Николов.

Той сподели, че като  хипотетичен физически извършител  на убийството се разследва  погребалният сътрудник , а против другия арестуван –  Петър Александров , има тъжби за лихварска активност.

В деня на убийството , към 11:30 ч., наш чиновник от „ Икономическа полиция “ е провел среща с Александров в адвокатска фирма на частен правосъден реализатор. Служителят е направил инспекция във връзка със сигнал, при който дама декларирала, че парцелът ѝ следва да бъде разказан и трансфериран на господин Александров, вследствие на несъблюдение на обвързване към същия “, разказа Николов. И уточни, че оттова стартира следенето на обвинения.

Разкриваемостта на закононарушенията се е вдигнала много през 2023 г.   Над 8000 са позволените случаи за миналата година при към 7000 за 2022 година, каза Николов.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР