Шефът на Вагнер Пригожин е посочен като пътник на самолета, който се разби в Русия

...
Шефът на руските наемници Евгений Пригожин беше посочен като пътник
Коментари Харесай

Шефът на руските наемници Евгений Пригожин беше посочен като пътник на частен самолет, който се разби в сряда вечерта северно от Москва без оцелели, съобщиха руските власти.

Нямаше потвърждение, че Пригожин е бил физически на борда и Ройтерс не можа веднага да потвърди, че той е бил на самолета, който се разби северно от Москва.

„Започна разследване на катастрофата на самолет Embraer, станала тази вечер в Тверска област. Според списъка на пътниците името и фамилията на Евгений Пригожин са сред тях", каза Росавиация, руската авиационна агенция, цитирана от държавната информационна агенция ТАСС.

Руското министерство на извънредните ситуации се казва в изявление че частен самолет Embraer Legacy, пътуващ от Москва за Санкт Петербург, се е разбил близо до село Куженкино в Тверска област.

Съобщава се, че на борда е имало 10 души, включително трима членове на екипажа. Според предварителната информация всички на борда са били убити, се казва в съобщението.

62-годишният Пригожин оглави бунт срещу висшето командване на руската армия на 23-24 юни, което според президента Владимир Путин може да насочи Русия към гражданска война.

Бунтът беше прекратен чрез преговори и очевидна сделка на Кремъл, според която Пригожин се съгласи да се премести в съседна Беларус. Но въпреки това изглеждаше, че се движи свободно в Русия след сделката.

Пригожин, който се опита да свали министъра на отбраната Сергей Шойгу и Валери Герасимов, началник на генералния щаб, в понеделник публикува видео обръщение, което според него е заснето в Африка.

(Ройтерс)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР