Шефът на руската частна военна компания Вагнер заяви днес, че

...
Шефът на руската частна военна компания Вагнер заяви днес, че
Коментари Харесай

От Вагнер твърдят, че са превзели село край Бахмут

Шефът на съветската частна военна компания " Вагнер " съобщи през днешния ден, че войските му са завладяли украинското село Берховка, ситуирано в близост на север от Бахмут – основен град, който Москва от месеци се мъчи да завладее, съобщи Франс прес.

Селото " е напълно под наш надзор. Частите на " Вагнер " управляват цяла Берховка ", твърди Евгений Пригожин в малко официално съобщение, публикувано от неговата пресслужба.

Агенция Франс Прес не съумя да ревизира по самостоятелен източник това изказване, направено тъкмо в деня, когато се навършва една година от началото на съветското настъпление в Украйна.

Вече над половин година групировката " Вагнер " и съветската войска се пробват да завземат Бахмут в Източна Украйна – град с оспорвана стратегическа стойност, само че добил огромно алегорично значение с оглед продължителността на боевете и тежките загуби там и за двата лагера.

Руските сили се пробват от седмици да обкръжат Бахмут и съумяха да отрежат редица пътища, значими за снабдяването на украинските войски.

Ако завладяването на Берховка от " Вагнер " се удостовери, това ще значи, че съветските сили са почнали да затварят откъм север обръча към Бахмут.

Миналата седмица съветските сили към този момент обявиха, че са завладели село Парасковиевка на северния вход за Бахмут; Берховка се намира югозападно от това село.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР