Шефът на руската частна военна компания Вагнер“ днес заяви, че

...
Шефът на руската частна военна компания Вагнер“ днес заяви, че
Коментари Харесай

Пригожин: Битката за Бахмут нанесе сериозни щети на Вагнер

Шефът на съветската частна военна компания " Вагнер “ през днешния ден съобщи, че боевете за вдишване на контрола над украинския град Бахмут " на практика унищожили " украинската войска, само че също по този начин " нанесли съществени вреди " на неговите сили, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10029
" Сраженията за Бахмут през днешния ден към този момент на процедура унищожиха украинската войска, само че за жалост също по този начин нанесоха съществени вреди на частната военна компания " Вагнер ", съобщи шефът на " Вагнер “ Евгений Пригожин.

За отбелязване е, че ТАСС обръща внимание единствено на част от изказването на Пригожин – тази за “унищожението на  украинската войска “, без да означи маркираните от шефа на “Вагнер ” понесени вреди.

Британското министерство на защитата дава различен взор върху сраженията за Бахмут – че украинските войски са изтласкали съветските наемници, стремящи се да слагат под надзор значим път за доставки за армията на Киев, заяви ДПА. 

Британските военни специалисти означават, че преди този момент наемниците от " Вагнер " са се намирали " на няколкостотин метра " от пътя.

Министерството на защитата в Лондон отбелязва също, че е имало дефицит на жива мощ в редовете на “Вагнер ”, откакто от наемническата войска били освободени 5000 от пандизчиите, наети да се борят, отбелязва Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР