Шефът на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнер призна

...
Шефът на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнер призна
Коментари Харесай

Ред Бул с лек жълт картон към партньора на Ферстапен

Шефът на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнер призна обществено, че вторият водач на тима Пиер Гасли би трябвало да приспособява своя жанр на ръководство към действителностите на тима, с цел да извади на показ най-хубавото от колата.

На 23-годишния французин се падна да замести напусналия в посока Рено Даниел Рикиардо и до този миг той демонстрира съществени съмнения. Гасли реализира положителен резултат единствено в Гран При на Китай, където приключи на 6-о място. Преди това той взе 10-а позиция в Австралия и 8-а в Бахрейн, което не дава отговор на качествата на неговия болид.

Според Хорнер до момента в който Гасли продължава да „ премодулира” своя жанр на пистата, всичко ще бъде наред. Изказването обаче съдържа и известна доза опасност, а по-рано през сезона се чуха отзиви, че Гасли би могъл да изгуби мястото си в Ред Бул даже преди края на сезона.

„ Мисля, че в Китай той направи стъпка напред”, разяснява Хорнер. „ Той към момента не се усеща напълно комфортно в колата, не и от физическа позиция, само че е в развой на напасване, с цел да извади най-хубавото от характерностите на колата.”

„ Мисля, че е явно какво предизвикателство съставлява това за него. Пиер обаче бележи напредък и най-бързата обиколка в края на надпреварата му вдъхна известна увереност”, добави Хорнер.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР