Шефът на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнър призна,

...
Шефът на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнър призна,
Коментари Харесай

Хорнър: Не съм сигурен, че сме спазили тавана на бюджетите

Шефът на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнър призна, че “не може да е на 100 % сигурен ”, че международните първенци не са надхвърлили тавана на бюджетите за сезон 2022. Ред Бул получи санкция от 7 милиона $ и 10% по-малко време в аеродинамичния тунел поради нарушаваното на тавана на бюджетите през сезон 2021.

От Ред Бул постоянно изясняват, че тази глоба е прекомерно сериозна, само че в последно време съветникът на отбора лекар Хелмут Марко призна, че в действителност следствията няма да са толкоз трагични.

Отборите към момента не са подали финансовите си доклади за 2022 година, като поради инфлацията позволените им разноски бяха увеличени с 3,1%, което повдигна тавана на бюджетите до 145,5 милиона $. Хорнър обаче изясни, че не е сигурен в спазването на финансовите ограничавания главно поради скока на цените във Англия, където е базата на Ред Бул.
 Хамилтън: Ако наказванията ще са леки по-добре да няма таван на бюджетите Хамилтън: Ако наказванията ще са леки по-добре да няма таван на бюджетите
“Никога не мога да съм на 100 % сигурен - съобщи Хорнър пред списание auto motor und sport. - Но предвид на това, което стана през 2021, това беше първата година, когато се прилагаха тези финансови рестрикции, считам, че няма да имаме проблеми да се вместим в границите на тавана на бюджетите. ”
 Астън Мартин сподели най-смелия нов автомобил - AMR23 Астън Мартин сподели най-смелия нов автомобил - AMR23
Хорнър добави, че отборът му се е справил по-добре с финансовите ограничавания поради по-слабото развиване на RB18 в хода на сезона, както и поради неналичието на произшествия и разноски по ремонтите след тях.
 Макларън подсети за историята си и сподели MCL60 Макларън подсети за историята си и сподели MCL60
“За сезон 2022 имахме доста по-малко развиване на колата и по-малко разноски, свързани с произшествия и произшествия - удостовери Хорнър. - Но до момента в който не получим документа от ФИА, че всичко е наред, не мога да съм на 100 % сигурен. Но ще е изненада, в случай че се окаже, че сме надхвърлили тавана. ”

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР