Шефът на правната комисия в НС с коментар за случая

...
Шефът на правната комисия в НС с коментар за случая
Коментари Харесай

Шефът на правната комисия в НС: Вижда се, че новият антикорупционен орган действа ефективно

Шефът на правната комисия в Народно събрание с коментар за случая Председателят на правната комисия в Народното събрание Данаил Кирилов от ГЕРБ счита, че няма прекаленост в процесуалните дейности при акцията против кметицата на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева. Това мнение той изрази в предаването " Седмицата " на Дарик.

Иванчева бе арестувана във вторник пред Спортната палата в центъра на София и държана с белезници на обществено място в продължение на часове. Според прокуратурата това се налагало от наредбите на Наказателно-процесуалния кодекс. Кметицата на " Младост " е упрекната в приемане на рушвет в изключително огромни размери. Според нея обаче задържането й е " скрит план ".



" Въпреки внушенията на опозицията, се вижда, че новият антикорупционен орган работи дейно . Смятам, че това е вярната посока ", сподели Кирилов във връзка на акцията, която бе първата взаимна интервенция на профилираната прокуратура и новата комисия за битка с корупцията.
 
По отношение на задържането на Иванчева Кирилов изрази мнение, че няма прекаленост в процесуалните дейности.
 

" Приемам тезата, ч е мястото не е определено от органите по следствието , че те са били в обстановка не да избират мястото на деяние, а да преценяват резултата на процесуалното деяние. И щом са желали да заловен и подкупа, и дееца, то е трябвало да работят в съответния миг, в който това е било допустимо. По отношение на изказванията за прекаленост, желая всички, които хвалеха румънския модел, в този момент да си дадат сметка и да създадат съпоставяне. Защото тези, които го хвалеха, в този момент афишират тези дейности за прекаленост. Трябва да се работи , би трябвало да се вижда, че се правят такива процесуални дейности. И тук съм склонен и с другата теза - тези дейности би следвало да имат и предпазен резултат за обществото. И дано най-сетне обществото да избере какво желае - дали желае ефикасна битка с корупцията или желае непрекъснато да се мрънка за прекаленост или за някакво противоречие. Смятам, че с оглед сложността и размера на подкупа, това е затруднило и е удължило във времето осъществяването на процесуалното деяние. Но тук отново се стига до парадокса, че с тремежът точно да се съблюдава Наказателно-процесуален кодекс получава социална рецензия , което съгласно мен е липса на приоритет в публичния спор. Борбата е силово деяние, не можем да се оплакваме от такива ограничения ", сподели Кирилов.
 

На въпрос дали ще бъде подкрепена концепцията на Валери Симеонов и НФСБ да се върне пушенето на закрито в обособени пространства в заведенията, Кирилов отговори, че въпросът не е обсъждан в ГЕР Б. " Аз си мисля, че нямаме подобен спор и нямаме такава алтернатива . Правилата по повод н а тютюнопушенето се ползват към този момент четири-пет години и не съм сигурен, че има нужда да се преоценява приложението на тези правила ", сподели той.



С ангажимента, че показва персоналното си мнение депутатът от ГЕРБ уточни, че съгласно него е добре да се резервира актуалният режим за пушене.

Цялото изявление на Кирил Вълчев с ръководителя на правната комисия в Народното събрание Данаил Кирилов можете да чуете в
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР