Шефът на Pixar Джон Ласитър, едно от най-големите имена в

...
Шефът на Pixar Джон Ласитър, едно от най-големите имена в
Коментари Харесай

Шефът на Pixar се оттегля заради сексуален тормоз

Шефът на Pixar Джон Ласитър, едно от най-големите имена в анимацията, се отдръпва от „ Дисни “, с цел да избегне възможна вълна от обвинявания в полов тормоз.

Това излиза наяве от писмо, което самият Ласитър е изпратил до чиновниците си и в което определя действията си в предишното като „ неверни стъпки “, откакто беше упрекнат в полов тормоз.

В холивудско издание анонимен чиновник упрекна шефа на Pixar в непочтено държание и изясни, че измежду подчинените си шефът имал известност на човек, който  " опипва, целува и постоянно коментира физическите им дадености “.

CNN цитира основният изобретателен шеф на Pixar и Disney Animation мда споделя, че неотдавна е имал „ тежки разговори, които са били доста мъчителни “.

„ Не е елементарно да се сблъскате с грешките си, само че това е единственият метод да се поучите от тях. В резултат на това доста се замислих за това какъв водач съм и какъв съм желал да бъда. Оказа се, че съм предиздвикал някои от вас да се усещат неприятно или неловко, а в никакъв случай не съм имал такива планове “, обяснява в писмото си. И се извинява на всеки, чието персонално пространство е прекрачил.

„ Без значение какъв брой добросъвестно е било желанието ми, всеки има право да дефинира границите си и другите би трябвало да почитат това “, прибавя той.

Според Ласетър той и компанията " Дисни " са се разбрали да си дадат отмора и през това време да помислят по какъв начин да работят отсега нататък.

„ Трудно ми е да се отдръпва от работата, която толкова обичам, от екипа, на който държа най-вече. Аз не одобрявам чиновниците си само като художници, само че и като хора, и знам, че за момента това е най-хубавото за всички нас. Надявам се, че една шестмесечна отмора ще ми даде опция да стартира да се грижа по-добре за себе си, да си умря и в последна сметка да се върна като водача, който заслужавате “, казва аниматорът.

Ласетър е един от създателите на извънредно сполучливото анимационно студио Pixar, което е създало филми като „ Играта на играчите “, „ Търсенето на Немо “, „ Отвътре на открито “. От самото си основаване Pixar е направило повече от 11 милиарда $ в международния бокс офис и е спечелило доста награди.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР