Шефът на Пентагона Лойд Остин, който пристига днес в България,

...
Шефът на Пентагона Лойд Остин, който пристига днес в България,
Коментари Харесай

Лойд Остин отсвири Радев. Той – Петков да решава

Шефът на Пентагона Лойд Остин, който идва през днешния ден в България, ще се срещне единствено с министъра на защитата Добромир Заков и премиера Кирил Петков. Срещата със Заков е по-късно през днешния ден, а с Петков – на следващия ден.

Както Файненшъл Таймс заяви, причина за визитата, решена в последния миг, е опит да склони България да даде съветските си самолетни комплекси С-300 на Украйна.

Остин не е присъединил среща с президента Радев, считан за съветски план у нас.

Вчера Словакия изрази подготвеност да направи това, в случай че те бъдат попълнени с въоръжение от НАТО.

Българска социалистическа партия като съдружен сътрудник на Петков е твърдо срещу да даваме оръжия на Украйна.

Самият Радев обави през днешния ден, че този, който вземе решение за даване на въоръжение на Украйна, би трябвало да може да се изправи пред обществото и да изясни какъв е рискът.

Нашата съществена задача е да не допуснем да оставим жителите и нуклеарната ни централа без съответна противовъздушна защита. Виждате, че на териториите на прилежащи страни падат дронове със заряди. Ние не би трябвало да допуснем това да се случи на наша земя, сподели Радев при визитата си в Стара Загора.

За Стара Загора отпътува и премирът Кирил Петков, който ненадейно решил да нагледа градежа на интерконектора с Гърция тъкмо там.

Относно карцерът на водача на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов, президентът сподели, че не се меси в работата на правоохранителните органи, а дали е похищение на вниманието „ би трябвало да питате министър- ръководителя “, сбито отговори той.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР