Шефът на Пентагона Джеймс Матис заяви снощи, че Америка все

...
Шефът на Пентагона Джеймс Матис заяви снощи, че Америка все
Коментари Харесай

Шефът на Пентагона се надява да реши проблема с Пхенян по дипломатически път

Шефът на Пентагона Джеймс Матис съобщи нощес, че Америка към момента се надява да реши казуса със Северна Корея по дипломатически път, заяви Би Би Си.

След дни на гневна изразителност министърът на защитата на Съединени американски щати сподели, че войната би била пагубна и че дипломацията дава резултат.

Вчера Пхенян разгласи, че завършва правенето на проект за изстрелване на четири балистични ракети към американската територия Гуам.

Преди това президентът Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила съобщи, че Северна Корея би трябвало "много, доста да се тормози ", в случай че извърши нещо против Съединени американски щати.

Напрежението към Северна Корея се ускори през последните седмици, откакто през юли тя извърши тествания на две междуконтинентални балистични ракети, напомни Би Би Си.

Снощи в Калифорния Матис акцентира, че работата му като министър на защитата е да бъде подготвен за спор. Но добави, че напъните на държавния секретар Рекс Тилърсън и посланика в Организация на обединените нации Ники Хейли "имат дипломатическа двигателна сила и реализират дипломатически резултати ".

Той не посочи какви дипломатически дейности са в ход.

Матис добави: "Трагедията на войната е задоволително добре позната. Не е нужно друго изложение за нея с изключение на обстоятелството, че тя ще бъде пагубна ". На въпрос дали има военни проекти за евентуален спор, той сподели, че Съединени американски щати са подготвени и съобщи: "Няма да споделям авансово на врага какво ще направя ", написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР