Шефът на Пентагона Джеймс Матис не може да спре Тръмп,

...
Шефът на Пентагона Джеймс Матис не може да спре Тръмп,
Коментари Харесай

Пентагонът е безсилен да спре Тръмп, ако решава ядрен удар

Шефът на Пентагона Джеймс Матис не може да спре Тръмп, в случай че президентът е решен на нуклеарен удар, съобщи в изявление за " Политико ", някогашният секретар по защитата на Съединени американски щати Уилям Пери. Той управлява военния отдел при президента Бил Клинтън през 1994-1997.

" Министър на защитата няма право да постанова несъгласие върху нуклеарен удар , това решение се взима от президента ", разяснява Пери. Според него, ръководителят на Белия дом може да се съветва с министъра на защитата, в случай че пожелае, преди да даде заповедта.

" Той подрежда непосредствено на стратегическото командване, не е неотложно за това да бъде известен министъра на защитата. За пет, шест или седем минути, времето, за което се взема решение за нуклеарна офанзива, министърът на защитата даже не знае, че това се случва, до момента в който не е станало прекомерно късно . Ако има повече време, а президентът желае да се съветва с министъра на защитата, все едно, единственото нещо, което можеше да направи... е да дава препоръки ", добавя Пери.

Perry has lived through two nuclear apocalypse scares. He says we're underestimating the likelihood of another one. https://t.co/c9hEME67dn
— POLITICO Magazine (@POLITICOMag) 14 ноември 2017 година

Пери счита, че Матис и секретарят Рекс Тилърсън играят " стабилизираща роля " в администрацията на Тръмп. " Но не те вземат дефинитивно решение по значими въпроси, свързани с националната сигурност. Решението се взима от президента " прибавя някогашният министър.

Той показва мнение, че вероятността от нуклеарна война се е нараснала през последната година, частично заради президента Тръмп.

 За първи път от 41 година в Съединени американски щати бистрят кой има власт да употребява нуклеарния боеприпас
За първи път от 41 година в Съединени американски щати бистрят кой има власт да употребява нуклеарния боеприпас

Конгресът е смутен по отношение на това в Съединени американски щати кой има пълномощия да употребява нуклеарния боеприпас

В същото време, някогашния началник на американското стратегическо командване, пенсионираният военачалник Робърт Кейлър разяснява, че в Съединени американски щати " бойците не правят поръчки на сляпо " .

" Ако получат противозаконна заповед, са длъжни да откажат да го извършат ", изясни той на съвещание на сенатската комисия по външните работи.

Сенатор Рон Джонсон пита Кейлър, какво ще направи, в случай че мисли, че заповедта за започване на нуклеарен удар, не е задоволително премислена. " Бих споделил, че имам няколко въпроса и не съм подготвен да извърша заповедите ", разяснява някогашният началник на стратегическото командване на Съединени американски щати.

" И какво ще стане по-късно ", е идващият въпрос на сенатора. " Аз не знам, за благополучие, това е предполагаем сюжет ", дава отговор пенсионираният военачалник.

След приемане на заповед за нуклеарен удар, командирът на стратегическите сили би трябвало първо да реши дали сходен ход " е симетричен и какво е нужното единодушие, както и да се вземе поради, към който се ползва този удар - гражданското население или противников бойци. Ще бъде доста сложен диалог (с президента) ", признава Кейлър.

Just how easy is it for the U.S. to launch a nuclear weapon? Rep. @TedLieu explains this along with why we must change that. pic.twitter.com/X5lHf7DJ3i
— MoveOn.org (@MoveOn) 15 ноември 2017 година

Както е очебийно по време на чуването от сенатор Кристофър Мърфи " ние сме загрижени, че президентът на Съединени американски щати е толкоз изменчив и небалансиран и в процеса на взимане на решения е толкоз екстравагантен , че той може да разпореди потреблението на нуклеарни оръжия, макар обстоятелството, че това не дава отговор на националните ползи и сигурността ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР