Шефът на отбора на Yamaha в MotoGP Лин Джарвис заяви,

...
Шефът на отбора на Yamaha в MotoGP Лин Джарвис заяви,
Коментари Харесай

Валентино Роси остава важен член на отбора на Yamaha

Шефът на тима на Yamaha в MotoGP Лин Джарвис съобщи, че Валентино Роси остава значима част от японския отбор, макар че италианецът ще кара за сателитния Petronas Yamaha SRT през 2021 година.

След като прекара общо 15 години в заводския екип на японците, Роси отстъпи своето място на младия французин Фабио Куартараро, само че той ще продължи да употребява последната версия на мотора M1 в новия си отбор. Освен това Доктора остава водач с контракт непосредствено с марката от Ивата. Според Джарвис, фактът, че Роси няма да е в гаража на Yamaha няма да промени неговата роля по отношение на развиването на мотора, само че британецът бе безапелационен, че Куартараро и Маверик Винялес ще диктуват главната посока на развиване.

„ Той прекара 15 сезона в заводския тим, което е необикновено. Направи го в два стинта, първият от седем години (2004-2010), след което прекара две години в Ducati, преди да се върне за нови осем години при нас (2013-2020). Със сигурност неговото неявяване ще докара до някакви промени, само че в това време неговата роля ще остана същата, тъй като той ще продължи да разполага с цялостна заводска поддръжка. Той ще кара фабричен мотор, същият като на заводските водачи. Вярно, по-голямата част от развойната активност ще се прави от заводския тим, само че Валентино остава значима част от нея.



„ Разполагането с повече водачи на пистата за събиране на данни сигурно ще помогне на нашите инженери, които ще разполага с данни от цели три мотора. Освен това ще имаме и добра база за съпоставяне от Франко Морбидели, който ще употребява по-стара спецификация на нашия мотоциклет. Така че бих споделил, че няма да е огромна смяна. Със сигурност няма да е загуба и няма да се отрази доста на метода ни на работа “, разяснява Джарвис.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР