Шефът на отбора на Уилямс във Формула 1 Йост Капито

...
Шефът на отбора на Уилямс във Формула 1 Йост Капито
Коментари Харесай

В Уилямс са взели решение кой е да е вторият пилот на тима през 2023 г.

Шефът на тима на Уилямс във Формула 1 Йост Капито разгласи, че американецът Логан Сaрджънт ще бъде втори водач на отбора през сезон 2023, в случай че получи " супер лиценз " от ФИА.

За да се случи това обаче, Сарджънт ще би трябвало да събере нужния брой точки, за " супер лиценз " по време на последния кръг на сезона във Формула 2, който ще се организира в Абу Даби на 19 и 20 ноември.

По думи на Капито американецът разполага с всички качества да се състезава във Формула 1.

" Смятаме, че той е подготвен да се състезава във Формула 1 и да бъде нашия втори водач следващата година при изискване, че събере нужния брой точки за " супер лиценз " след Абу Даби. Той е бил единствено един сезон във Формула 2, само че аз съм последовател на концепцията, че младите водачи би трябвало рано да получат късмет във Формула 1, с цел да се види дали имат нужните умения да карат там. Смятам, че Сарджънт е тъкмо подобен водач. През първата си година във Формула 2 той записа победи, а и през цялата си кариера до момента е показвал мощни представяния в квалификациите. Смятам, че е подготвен да кара във Формула 1 ", съобщи Капито.

През миналия уикенд за Гран при на Съединени американски щати във Формула 1 Логан Сарджънт дебютира за Уилямс, взимайки присъединяване в първата свободна подготовка, в която той се подреди 19-ти.

Ако получи второто място в екипа от Гроув за следващата година, то Сарджънт ще бъде съотборник с Алекс Албън, заменяйки Никола Латифи, за който по-рано през годината стана ясно, че ще напусне Формула 1 след този сезон.

През тази година Логан Сарджънт се състезава във Формула 2 с отбора на Карлин, като досега през акцията има записани две победи и преди последния кръг за сезона заема трето място във краткотрайното класиране.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР