Шефът на отбора на Ред Бул във Формула 1 Кристиан

...
Шефът на отбора на Ред Бул във Формула 1 Кристиан
Коментари Харесай

От Ред Бул излязоха със сериозна закана

Шефът на тима на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнер се зарече, че тимът му ще „ излезе на пердах “ след лятната пауза. Тимът претърпя два следващи разочароващи уикенда, в които загуби преднината си и в двата шампионата.

Макс Верстапен водеше с цели 32 точки пред Люис Хамилтън при водачите. Отборът имаше задатък при конструкторите, само че след надпреварите във Англия и Унгария се оказа догонващ.

Хорнер се закани, че след паузата Ред Бул ще излезе още по-амбициран на Спа в края на август и има вяра, че поредицата от надпревари с неприятен шанс ще завърши.

„ Спечелихме шест надпревари през първата половина на годината – съобщи той. – Състезанията, в които загубихме виновността не бе наша. Погледнете Азербайджан. Това, което се случи не беше по виновност на Макс, Силвърстоун не беше по виновност на Макс, Унгария не беше по виновност на Макс. Но имам вяра, че шансът ни ще се промени. През целия сезон той се балансира и чакам с неспокойствие втората половина на годината.”

„ Мисля, че целият тим заслужава в този момент отмора – продължава англичанинът. – Пилотите ни ще получат малко отдих и повярвайте ми, ще влезем в борбата през втората половина на това състезание и ще бъде забавно. “

Ред Бул напусна Будапеща в понеделник с огромно отчаяние, освен от резултатите, само че и поради зародилите вследствие на ударите от последните съревнования проблеми с моторите на Верстапен и на съотборника му Серхио Перес. Мексиканецът бе непосредствено изваден от удара в първия завой, а моторът му се оказа с щета.

Ако потребността от промяна мотора на Перес бъде доказана, и двамата водачи ще се сблъскат, съвсем несъмнено, с санкции от пренасяне на решетката в заключителната фаза на сезона. Причината е, че ще би трябвало да употребяват четвърти мотор.

„ Това сигурно няма да помогне – признава Хорнер. – Имаме огромен брой повреди и евентуално загубихме два мотора заради дейностите на други водачи, тъй че да, доста е разочароващо. Но знаете ли, ние към момента сме в разликата сред първо и второ място по точки. Влизаме в лятната почивка, имахме доста неприятен шанс в последните надпревари, беше много брутално в вреди, елементи и мотори, само че ще влезем в борбата за втората половина на шампионата. Очевидно това бяха тежки седмици, само че нещата могат да се извърнат доста бързо, както преди малко видяхте, по какъв начин става това, а в този шампионат следва дълъг път. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР