Шефът на отбора на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф

...
Шефът на отбора на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф
Коментари Харесай

Тото Волф: Люис винаги ще има пилотско място при нас

Шефът на тима на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф показа, че в отбора постоянно ще има място за седемкратния международен първенец Люис Хамилтън стига той да желае да продължи да се състезава.

Настоящият контракт на Хамилтън с екипа от Бракли изтича в края на тази година, само че самият Волф не счита, че ще се стигне до някакви промени и той чака британецът да възобнови договора си с немския отбор.

" Говорих по тематиката много рано и споделих, че Люис постоянно ще има пилотско място при нас. Решението ще бъде разисквано сред нас. Люис първи ще каже, в случай че към този момент не се любува на спорта или мисли, че забавя темпото. Със сигурност ще преговаряме както в предходните години. Не виждам никакви индикации, че ще би трябвало да променяме нещо ", разяснява Тото Волф пред списание " Auto, Motor und Sport ".

През предишния сезон Люис Хамилтън, за първи път в своята кариера като водач във Формула 1, не съумя да запише нито една победа в хода на сезона и в последна сметка остана едвам на 6-та позиция в генералното класиране.

Въпреки това по думи на Тото Волф 38-годишният водач към момента е надалеч от края на кариерата си, като се чака да попише ново двугодишно съглашение с Мерцедес, което да го задържи в спорта най-малко до края на 2025 година.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР