Шефът на отбора на Дукати в MotoGP Паоло Чиабати заяви,

...
Шефът на отбора на Дукати в MotoGP Паоло Чиабати заяви,
Коментари Харесай

Баная и Бастианини получават равен статут в Дукати

Шефът на тима на Дукати в MotoGP Паоло Чиабати съобщи, че двамата водачи на отбора, международният първенец Франческо Баная и Енеа Бастианини, ще имат еднакъв статут при започване на сезона в кралския клас.

През предходната година Бастианини бе водач на Грезини Дукати и направи една впечатляваща акция, в която завоюва четири победи и приключи на третото място в крайното класиране, макар че използваше модела на Дукати от 2021 година, въпреки и с малко усъвършенствания. Така той съумя да се пребори с Хорхе Мартин за второто място в заводския екип на италианците, където да си партнира с първенеца Баная.
 Дукати показа моторите си за новия сезон в MotoGP, Баная ще употребява №1 Дукати показа моторите си за новия сезон в MotoGP, Баная ще употребява №1
В хода на сезон 2022 двамата имаха няколко страхотни борби на пистата между тях, в това число за успеха в Сан Марино, Арагон и Малайзия. На „ Мизано “ и „ Моторланд Арагон “ двамата бяха разграничени от под десета на финала след няколко доста нападателни маневри в последните километри на съответните надпревари.

С оглед тези напечени моменти сред двамата предходната година доста хора си зададоха въпроса дали сред тях няма да има напрежение при взаимната им работа в Дукати. По-рано Бастианини съобщи, че отвън пистата двамата ще работят дружно, само че на пистата всеки ще бъде самичък за себе си.
 Бастианини за връзките с Баная: На пистата всеки ще бъде самичък за себе си Бастианини за връзките с Баная: На пистата всеки ще бъде самичък за себе си
Сега наподобява сходна позиция с тази на Звяра, както е прочут Бастианини, изричат и от самия тим.
 Бастианини е Бастианини е " пале, което се трансформира в звяр на пистата "
„ Това, което трябваше да уточним го направихме още предходната година. Тогава Енеа искаше да потвърди, че заслужава фабричен мотор. Сега той го има и манталитетът му е изменен, той схваща, че ще би трябвало да работи с Пеко. За нас те двамата имат идентични шансове да завоюват купата.

„ През 2022 Енеа имаше друга мотивация по отношение на в този момент. Надявам се да не бъркам, само че съгласно мен в този момент нещата ще са по-спокойни, тъй като Енеа знае, че има повече отговорности “, изясни Чиабати в изявление за испанската версия на уеб страницата motorsport.com.
 Дукати: Нямаме потребност от Дукати: Нямаме потребност от " извънземния " Маркес
Сезон 2023 в MotoGP започва на 26 март с конкуренцията за Гран При на Португалия, а ден по-рано ще се организира и историческият първи спринт в кралския клас. Преди обаче да се стигне до спортния уикенд в Португалия има още един предсезонен тест, който ще се организира на 11 и 12 март на пистата „ Алгарве “.

Снимки: MotoGP
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР