Шефът на ООН за правата на човека предупреди Лондон, че

...
Шефът на ООН за правата на човека предупреди Лондон, че
Коментари Харесай

Британски проектозакон за военни престъпления обезпокои ООН

Шефът на Организация на обединените нации за правата на индивида предизвести Лондон, че проектозакон, ориентиран към попречване на " неоснователни " преследвания на военни по обвинявания във военни закононарушения, рискува да подкопае отговорностите на Англия за правата на индивида, съобщи Агенция Франс Прес.
Мишел Бачелет, висш комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида, прикани законодателите да подсигуряват, че английското законодателство остава изцяло еднопосочно, що се отнася до отговорността за интернационалните закононарушения.
 „ Дейли Телеграф ”: Световните организации губят авторитет „ Дейли Телеграф ”: Световните организации губят авторитет
В собствен изчерпателен материал английският в. „ Дейли Телеграф ” твърди, че съвсем всички интернационалните организации, основани да...
за хипотетични минали закононарушения в Северна Ирландия, както и в по-скорошни спорове в Ирак и Афганистан, от години преследва военните, държавното управление и съдилищата.
Законопроектът е утвърден от долната камара на общините на английския парламент и следва да бъде показан пред горната камара на лордовете, която може да внесе проверки и промени.
Бачелет изрази опасения, че в случай че не бъде променен, законопроектът може да докара до отбрана на военни, настоящи в чужбина, от дължимата отговорност за изтезания или други тежки интернационалните закононарушения.
" Както е създаден сега, законопроектът би направил доста по-малко евентуално чиновници от Обединеното кралство в задгранични интервенции да носят отговорност за които се равняват на интернационалните закононарушения, " сподели някогашната чилийска президентка.
 Организация на обединените нации: Френски въздушен удар е умъртвил 19 цивилни в Мали Организация на обединените нации: Френски въздушен удар е умъртвил 19 цивилни в Мали
Френски въздушен удар е умъртвил минимум 19 цивилни в централната част на Мали през януари, сочи отчет на Организация на обединените нации, забелязан във вторник от Фран...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР