Шефът на охраната на ПФК Ботев“ Пловдив Милен Стоянов, един

...
Шефът на охраната на ПФК Ботев“ Пловдив Милен Стоянов, един
Коментари Харесай

Шефът на охраната на футболния клуб „Ботев“ Пловдив и тартор на жълто-черната агитка са сред арестуваните за рекет

Шефът на защитата на ПФК „ Ботев “ Пловдив Милен Стоянов, един от тарторите на агитката Въльо Петров двамата служители на реда Галин Колев и Мартин Ламбрев са задържаните за изнудване и присъединяване в проведена незаконна група, оповестява „ ПловдивПрес “.
Със случая се занимава Окръжната поркуратура в Пловдив, а предварителните условия сочат, че обвиняванията против тази компания и съучастниците им ще бъдат съществени.
Милен Христов Стоянов е шеф на „ Ботев Гард “ ЕООД, сдружението е еднолична благосъстоятелност на Професионален клуб „ Ботев Пловдив “ АД, демонстрират данни в Търговския указател. Въльо Петров пък е прочут, че никой в агитката не смее да му каже дума на макар.
У единия от арестуваните е открита карта на ДАНС.
Прокуратурата заяви за задържането на въпросната ОПГ, само че арестите са били осъществени още през вчерашния ден в Браниполе. Полицаи с качулки са заловили Въльо, като същият е бил прострян на капака на лека кола пред кметството в селото. Органите на реда са направили обиск в дома му.
Другият арестуван е служителят на Първо РПУ Галин Колев, настояват негови съседи. В неговия дом също е осъществен обиск. Имената на Милен и Вьльо се завъртяха от няколко месеца в свадите към защитата на обектите на ПФК „ Ботев “ Пловдив, а също по този начин и за побои на част от водачите на агитката, които не са съгласни с въпросния Въльо и с Милен.
По този мотив даже от Сдружението на Ботев Пловдив излязоха с позиция за „ опити за преодоляване на клуба “.
Публична загадка обаче е, че Милен и Въльо са доближени до актуалното управление на Ботев Пловдив, притежателят Антон Зингаревич и до дясната му ръка Александър Ослан.
Фирмата „ Ботев гард “ пък би трябвало да измести досегашните охранители на обектите на клуба „ Трафик нюз “. Интересното е, че сдружението Ботев гард “ е напълно прясно, записано е на 11 ноември 2023 година със 100 лв. уставен капитал.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР