Шефът на общинското дружество „Инсинератор – Пловдив” Дончо Кацаров е

...
Шефът на общинското дружество „Инсинератор – Пловдив” Дончо Кацаров е
Коментари Харесай

Шефът на „Инсинератор – Пловдив” наел колата на майка си за служебна, изхарчил 100 бона за издръжка

Шефът на общинското сдружение „ Инсинератор – Пловдив” Дончо Кацаров е изхарчил близо 100 000 лв. за прехрана на неработещото дружество. Това излиза наяве от следствие на Нова ТВ за обекта, в който бяха налети над 15 млн. лв. от 2006 до момента, само че той по този начин и не проработи.

Сред разноските, които е отчитал Кацаров е наем на автомобила на майка му – Ауди А6 за длъжностен на предприятието. Шефът на неработещото сдружение е взимал 1200 лв. заплата всеки месец, а също така имал подписани контракти със счетоводна компания и юрист, който обслужват и частната му компания.

Пред Васил Иванов Кацаров съобщи, че не си спомня защо са тези разноски през последните 4 години, когато бе назначен за шеф.

Припомняме, че Общинският съвет ще гласоподава предлагането на кмета Здравко Димитров за изкарването на активите от общинската компания „ Инсинератор – Пловдив” ЕООД. С решението на процедура ще започва процедурата по закриването на общинското сдружение, което бе основано през 2017 година. За тези пет години обаче то по този начин и не проработи, макар упоритостите на градските управляващи.

Проектът за районен инсинератор за болнични боклуци в Пловдив бе част от Плана за деяние към Националната стратегия за ръководство на дейностите по отпадъците 2003-2007 година Тогава страната ни получи безплатно от Швейцария близо 5 млн. лв. за доставката на апаратура за изгаряне и за техническа помощ. От наша страна бяха вложени към 9 млн.лева, като 2,1 млн. лв. бяха от ПУДОС, 5 млн. лева са от страната и 1,7 млн. лева лични средства на Община Пловдив. След това имаше спор сред Общината и компанията и договорът бе преустановен.

Въпреки че бяха налети 14 млн. лв. в него, по последните планове на Община Пловдив трябваха още 10 млн. лв., с цел да се приключи. Общинският съвет не утвърди тегленето на заем от 7 млн. лв. преди две години на сдружението, а в това време в Общината бе постъпило предложение за концесия на инсинератора. Активите му са оценени на 7 млн. лв., които ще бъдат дадени вероятно на частник през концесия.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР