Шефът на общинската фирма “Софияплан” Любо Георгиев обяви в сряда,

...
Шефът на общинската фирма “Софияплан” Любо Георгиев обяви в сряда,
Коментари Харесай

Шефът на Софияплан обяви, че подава оставка от 28 октомври

Шефът на общинската компания “Софияплан” Любо Георгиев разгласи в сряда, че напуща сдружението от 28 октомври. Причината е, че работата на компанията остава “почти постоянно единствено на хартия”, т.е. без реализация в градската среда. Наред с това, с решение на общинският съвет от 22 юли сдружението бе натоварено със противоречива спомагателни действия - съгласуваност сред зам.-кметовете на София. Любо Георгиев счита, че това е еднакво на “отказ от ръководство от страна на кмета” Йорданка Фандъкова. Гражданската организация “Спаси София” изиска неотложно оставката на Фандъкова, минути след поста във фейсбук на шефа на " Софияплан ".

Мотивите

" Днес уведомих кмета на Столичната община, че напущам поста шеф на Оперативна програма “Софияплан”, считано от 28.10.2021. Оставам на поста още 3 месеца, с цел да приключим няколко основни за развиването на общината задания, измежду които Програма за София. Причината за напускането ми е, че работата ни в Софияплан остава съвсем постоянно на хартия. Тоест не води до действителни дейности за възстановяване на средата, а от време на време даже се подхващат такива в противоположната посока на това, което предлагаме”, уточни архитектът в писмо до Фандъкова. То бе оповестено в неговия фейсбук.

В него той твърди, че потенциалът на “Софияплан” бива неглижирани и пренебрегнати.

" Поводът за моето овакантяване е решението на СОС от 22.07. За мен то е еднакво на отвод от ръководство от страна на кмета. Не намирам разумно пояснение на това тя да трансферира основна своя отговорност - координацията на активността на зам-кметовете - към мен”, уточни още Любо Георгиев. Тогава градският парламент взе решение да бъде назначен и нов зам.-директор в сдружението.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР