Шефът на националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген.

...
Шефът на националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген.
Коментари Харесай

Искам да бъдеш усмихнат, когато ти пусна куршума. Мутафчийски получава смъртни заплахи

Шефът на националния действен щаб за битка с ковид ген. Венцислав Мутафчийски получава смъртни закани. Това декларира самият той в изявление за " Дойче веле ". Заплахите са неколкократни, излиза наяве от думите му. Мутафчийски цитира единствено една: " Искам да бъдеш ухилен, когато ти пусна патрона ".

Образът ми се сатанизира

" Моят облик прекомерно постоянно към този момент се сатанизира. В смисъл, че дейностите и упоритостта на щаба разрушавали стопанската система, което в действителност въобще не е правилно. Проблемът е световен. Дори и да оставим всички да работят, а ние сме ги оставили да работят, те няма какво да работя. Да вземем автомобилния отрасъл: те могат да си създават колкото желаят фарове за мерцедеси, само че в случай че Мерцедес не създава мерцедеси и в случай че пазарът не търси мерцедеси, аз ли съм отговорен? ", споделя Мутафчийски във връзка развиването на обстановката с ковид у нас и публичната реакция на ограничнителните ограничения.

Той показва, че решението за отваряне на някои паркове за разходки е опит да се " изпусне напрежението ", с цел да не стане по-лошо – тотално неспазване на ограниченията.

" Това с парковете ние го приехме като един добър компромис за изпускане на напрежението. Защото това напрежение можеше да докара до още по-демонстративно неспазване на ограниченията, каквито феномени се следят все по-често. Съгласни сме на подобен компромис. Но в никой случай няма да подкрепим едно поголовно отваряне на тези пространства ", декларира той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР