Шефът на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски обяви, че

...
Шефът на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски обяви, че
Коментари Харесай

Щабът обещава отхлабване на мерките до дни


Шефът на Националния действен щаб проф. Венцислав Мутафчийски разгласи, че се върви по пътя на последователно разпределяне на ограничаващите ограничения, въведени поради ковид.

„ Обсъжда се какъв да бъде ритъмът на разпределяне на ограниченията. В идващите дни ще бъдат направени съответните известия. Правителството ще разгласи по какъв начин ще се отпускат ограниченията, ние даваме нашето мнение. Върви се по пътя на последователното им разпределяне. За страдание, не може да се планува в цялостен размер какъв ще бъде резултатът от тяхното разпределяне “, сподели той, представен от БГНЕС.
Проф. Мутафчийски съобщи, че ще бъде уголемен контингентът на хората, които могат да се движат през парковете. Ще бъдат разхлабени и ограниченията за туризъм в планините.
По отношение на маските щабът се е обединил към мнението, че в затворени пространства би трябвало да се изисква носенето на маска. Спорът е дали да се носи маска на открити пространства.
„ Сериозно обмисляме махане на маските навън, само че те ще останат наложителни в градския превоз, аптеките и други “, сподели проф. Тодор Кантарджиев.
Това не се отнася за медиците, които наложително би трябвало да носят такива защитни средства. Всички медицински лица в лечебните заведения би трябвало да носят самостоятелни защитни средства, в това число маска. Това е както за тяхна сигурност, по този начин и за пациентите, които лекуват “, заключи ген. Мутафчийски. 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР