Шефът на Националната служба за охрана ген. Емил Тонев с

...
Шефът на Националната служба за охрана ген. Емил Тонев с
Коментари Харесай

Шефът на НСО: Не съм укривал записите с полицейско насилие

Шефът на Националната работа за защита ген. Емил Тонев с коментар по записите с полицейско принуждение от митингите през лятото на 2020 година Той беше изслушан в Комисията за надзор над службите за сигурност в Народното събрание, заяви Нова ТВ.

„ Това, което е трябвало, съм го направил и смятам, че е изцяло законно. Не съм укривал нищо и имам документи, с които мога да го докажа”, уточни той.

Ген. Тонев изясни, че откакто е бил назначен за шеф на службата за защита не е намерил записите. „ Записите ги няма в службата. С протокол са предоставени на Столична дирекция на вътрешните работи още на 16 юли 2020 година - по тяхно искане. Това, което е поискано, това сме предали”, сподели началникът на НСО.

В отговор на въпрос дали има записи от втората камера в региона - Тонев изясни, че няма повече записи от тази дата, с изключение на предадения в Столична дирекция на вътрешните работи.

„ Записът е пожелан от Столична дирекция на вътрешните работи на 16-и сутринта, следобяд към този момент им беше предаден. На Николай Хаджигенов, който също е изискал записа - сме му дали отговор, че нямаме право да му го дадем”, посочи ген. Тонев.

Шефът на НСО отговори и на подозренията на Хаджигенов за операция на части от записа. „ Не мога да разясня такова нещо. Не е свършено при нас. Ако има такова нещо, не е правено при нас. Ние сме предали записите на Столична дирекция на вътрешните работи, както трябва”, безапелационен е шефът на НСО.

Той изясни още, че има потребност от смяна в Закона за НСО. „ Редуцирането на листата към този момент е политическо решение. Ще направя това, което ми дава законът”, приключи Тонев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР