Шефът на Националната агенция за приходите Румен Спецов препра и

...
Шефът на Националната агенция за приходите Румен Спецов препра и
Коментари Харесай

Шефът на Приходната агенция не видя нарушения в знакови проверки

Шефът на Националната организация за приходите Румен Спецов препра и избели всички, забъркани в знакови инспекции на приходната организация. В изявление за Нова тв той разгласи, че завърналият се от Дубай и намиращ се под домакински арест предприемач Васил Божков, както и неговите сдружения са платили всички отговорности и били чисти пред Национална агенция за приходите. Националната организация за приходите анулира свои запори за общо 49 634 300 лева наложени на компании на обвинения хазартен предприемач Васил Божков. Това излиза наяве от разпореждане за анулация на наложените обезпечителни ограничения, оповестено в Търговския указател.

Спецов разгласи и, че е завършило всичко по инспекциите по " Барселонагейтт " като имало открити задължени лица, които били обложени. Било открито единствено едно лице, което имало статут в друга страна, която била осведомена от българската Национална агенция за приходите за откритото. На въпрос дали става дума за чужденец, Спецов още веднъж отговори, че лицето имало статут в друга страна, където следва да се събере дължимото.

Георги Йовчев, бащата на някогашната манекенка Борислава Йовчева, е платил 267 171 лева налог и Национална агенция за приходите към този момент няма искания към него, като е свалила всички обезпечителни ограничения върху негови сметки и имущество.

Шефът на Национална агенция за приходите разгласи за завършени инспекциите на приходи и парцели на българи в Гърция и Дубай, като в огромна част от случаите всичко съответствало и било чисто. Проблеми имало единствено при 3 от общо 2000 инспекции за Гърция. От думите на Спецов за Дубай пък излезе, че няма никакъв проблем.

След Дубай Националната организация по приходите е почнала инспекции на българи с парцели и в Гърция. Проверяват се приходите им и дали те подхождат на имотното им положение.

Шефът на Национална агенция за приходите отбрани предлаганите от МФ данъчни ограничения, известни като " донос-бонус " и " не заплащам без касова записка ". Той разгласи, че Национална агенция за приходите е събрал 600 000 лв. за година от сигнали, без да раздава награди.

" От началото на годината били получени 4500 сигнала за разнообразни нарушавания - от неиздаване на фактури и касови бележки, до неплащане на наеми, налози и така нататък ", разгласи Спецов.

Шефът на Национална агенция за приходите съобщи, че организацията ще ревизира цялата финансова активност на БФС.

" Очаквам всичко да е наред, когато приключат инспекциите Национална агенция за приходите ще изнесе данните ", посочи той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР