Шефът на Националната агенция за приходите Румен Спецов обяви пред

...
Шефът на Националната агенция за приходите Румен Спецов обяви пред
Коментари Харесай

Спецов: Руска петролна компания у нас 10 г. на загуба, печалбата ѝ в офшорни сметки

Шефът на Националната организация за приходите Румен Спецов разгласи пред румънския вестник Libertatea, че от няколко месеца се прави инспекция на огромна съветска петролна компания, оперираща и в България, която през последните 10 години регистрира загуби, макар че е една от най-големите на пазара в страната.

Той прецизира, че към нея има куп други компании, в това число български, които работят по подобен метод, че облагите се оказват в Швейцария или офшорни компании. Спецов е на посещаване в Румъния, а пред изданието акцентира, че съветската компания работи и на локалния пазар. Той обаче отхвърля да назове името ѝ.

Най-вероятно шефът на Национална агенция за приходите засяга " Лукойл ", показва " ".

В средата на годината Асен Василев, който по това време към момента беше длъжностен финансов министър, разгласи, че " Лукойл Нефтохим Бургас " е почнала да заплаща налог облага.

Той добави, че компанията постоянно е на загуба, заради което не заплаща и налози в България. Спецов споделя още, че с работата си данъчната работа е съумяла да внесе 1 милиарда евро повече пари в бюджета за първите 6 месеца на тази година. В съпоставяне със същия интервал на 2020 година това било с 20% повече.

Шефът на Национална агенция за приходите добавя, че никой от " Продължаваме промяната " не е влезнал в политиката да прави пари. Той дава за образец съпредседателите на политическата мощ Асен Василев и Кирил Пеков, които " имат сполучлив бизнес и са милионери ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР