Шефът на НАТО обяви бомбастична новина за Украйна.Украйна може скоро

...
Шефът на НАТО обяви бомбастична новина за Украйна.Украйна може скоро
Коментари Харесай

Шефът на НАТО: Украйна да очаква скоро повече доставки на тежко оръжие от западните страни

Шефът на НАТО разгласи бомбастична вест за Украйна.

Украйна може скоро да чака повече доставки на тежко оръжие от западните страни, сподели генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в изявление за немски медии в неделя. Киев от дълго време упорства за по-тежки въоръжения, в това число танкове.

„ Наскорошните обещания за тежко военно съоръжение са значими и чакам повече в близко бъдеще “, сподели Столтенберг пред всекидневника „ Ханделсблат ”. Коментарите му са направени преди срещата тази седмица на контактната група за Украйна, която координира доставките на оръжия за Киев. Срещата ще се организира във Военновъздушни сили базата Рамщайн в Германия.

„ Намираме се в решителна фаза на войната. Следователно е значимо да предоставим на Украйна оръжията, от които се нуждае, с цел да победи ”, сподели Столтенберг.

След нашествието украинците натрупаха опит, а западните страни разширяваха набора от предоставяни оръжия. По-рано този месец Франция, Германия и Съединени американски щати обещаха френски леки танкове AMX-10 RC, 40 немски пехотни транспортни средства Marder и 50 бойни машини Bradley. Въпреки това нараства натискът върху съдружниците да отидат по-далеч и да се съгласят с доставката на бойни танкове. Британският министър председател Риши Сунак в събота даде обещание да предостави 14 танка Challenger 2 на Украйна, което я прави първата западна страна, която доставя тежките танкове, за които Киев приканва.

Столтенберг сподели още, че съветският президент Владимир Путин е направил неточност, нападайки Украйна, написа БГНЕС.

„ Той надцени личните си въоръжени сили. Виждаме грешките им, неналичието им на морал, проблемите с управлението, неприятното съоръжение “, сподели той. Но руснаците " демонстрираха, че са подготвени да понесат тежки загуби, с цел да реализиран задачите си ".

Столтенберг счита също, че нормализирането на връзките сред западните страни и Русия няма да настъпи даже след края на спора в Украйна.

" Няма да е както преди. Дори и оръжията да млъкнат в Украйна, не би трябвало да чакаме връзките ни с Русия да се възстановяват ", сподели той. Генералният секретар също по този начин означи, че Западът " не би трябвало да подценява Русия ", която разполага с " големи запаси ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР