Шефът на НАП Румен Спецов все още чака приключването окончателно

...
Шефът на НАП Румен Спецов все още чака приключването окончателно
Коментари Харесай

Шефът на НАП чака проверката на прокуратурата, за да даде клеветата на съда

Шефът на Национална агенция за приходите Румен Спецов към момента чака приключването дефинитивно на инспекцията по проблема с неговата компания, с цел да предприеме правосъдни действия. Пред Нова телевизия Спецов не отхвърли, че обмисля да заведе правосъден иск за клюка поради акцията, която започнаха от ГЕРБ при неговото назначение отпред на Приходната организация по време на първото служебно държавно управление на Стефан Янев.  

По другия проблем, който се завъртя към него - опасността, която е получил, Спецов осведоми, че тя все още е отстранена, " службите ни си свършиха доста добре работата ", само че не даде повече информация, защото счита, че поради спецификата на случая имена и конкретика е по-добре да останат под контрола на самите служби.  
Обвиняват Лукойл в антитръстово нарушаване, компанията на загуба, само че раздава награди
Криза с горивата в България, обвинявания от Комисия за защита на конкуренцията против „ Лукойл “ за антитръстово нарушаване, компанията регистрира половин милиард з...
Прочети повече
По аферата " Автомагистрала Хемус " и хипотетичното пране на пари в размер на 53 милиона лв., от прокуратурата обявиха, че Национална агенция за приходите е знаела за огромните прехвърляния, с които са отклонявани милиони за градежа на Лот 5, само че не са уведомили проверяващите, Румен Спецов изясни, че в самите отговорности и функционалности на Национална агенция за приходите не влиза следене на междубанковото трансфериране, както и тегленето на пари на каса. Там банковите институции имат обвързване да уведомят ДАНС, само че не и Национална агенция за приходите.  

Национална агенция за приходите научава за такива прехвърляния в хода на инспекции, като тогава можем да изиска банкови прехвърляния, това е следствие от други дейности, свързани с търсене на нарушавания в данъчното законодателство, изясни Спецов. " Национална агенция за приходите отговоря дотолкоз, доколкото дали се дължат налози, само че с детайлностите се занимават други институции. " Шефът на данъчните обаче удостовери думите си, че по метода, по който са правени поръчките и заплащанията при схемата " Автомагистрали " има ощетяване на страната. 20 млн. лева единствено за този лот, уточни Спецов и изясни, че за другите лотове не са правени сметки.  

На въпрос дали има информация за арестувания по случая с парите за Автомагистрала " Хемус ", Спецов удостовери, че е бил чиновник на приходната организация, знае кой е, само че не познава работата му, защото не са работили дружно.

Още:
Национална агенция за приходите се похвали, че е събрала с 4 милиарда лева повече доходи
Над 25.7 милиарда лв. са приходите, постъпили в Националната организация за приходите от началото на годината до края на ноември. Това са с п...
Прочети повече
Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР