Шефът на НАП Румен Спецов призна, че познава обвинения за

...
Шефът на НАП Румен Спецов призна, че познава обвинения за
Коментари Харесай

Спецов познава обвинения за източването на Хемус като човек

Шефът на Национална агенция за приходите Румен Спецов призна, че познава обвинявания за източването на 53 млн. лева от автомагистрала " Хемус " Борислав Колев, който е някогашен данъчен, " като човек ", само че не може да каже дали е кадърен да извърши закононарушенията, в които го упрекват. Той изясни, че от поръчките и разплащанията по договорите за лот 5 на " Хемус " страната е била ощетена с 20 млн. лева

След като Национална агенция за приходите е почнала инспекция на огромните получатели на публични поръчки, те в допълнение са заявили 85 млн. лева, сподели още той в . Спецов обаче отхвърли да дава отговор на всички по-конкретни въпроси.

Той нито удостовери, нито отхвърли, че петролната компания, върху която са се съсредоточили данъчните, е " ЛУКойл България ". В края на ноември Спецов беше в Румъния, с цел да събере данни за работата на огромна петролна съветска компания, която от дълго време има активност и в България. В изявление за румънския вестник отбелязва, че компанията през последните 10 години регистрира загуби, макар че е една от най-големите на пазара в страната. Спецов уточнява, че към нея има куп други компании, в това число български, които работят по подобен метод, че облагите се оказват в Швейцария или офшорни компании. По същия метод компанията работила и в Румъния. В изявлението за Нова Спецов добави единствено, че данъчните имали запаси към метода, по който се изнася облагата от страната, с цел да не регистрира компанията позитивен резултат, въпреки че това не е противозаконна процедура. Затова ще трансформират метода на мониторинг на компанията в опит да схванат за какво тя натрупа загуби.

Другият проблем, върху който са се съсредоточили данъчните, е фактът, че 11 000 компании са заявили материални ресурси за 9 млрд.лв. " Това са облекла, храни, обувки, които стоят в складовете. Ние желаеме да знаем за какво не се търгуват, дали това са действителни интервенции или се прикрива нещо друго ", изясни той. След като Национална агенция за приходите е почнала инспекция на компаниите с огромни касови наличия, те са заявили в допълнение 85 млн. лева

Спецов разкри, че има хванати данъчни с подкупи, само че отхвърли да конкретизира какъв брой и защо. Уточни единствено, че били от една характерна дирекция. Той отхвърли да даде детайлности и за компанията, която е продал на малоимотно лице и която е натрупала големи отговорности към хазната, с аргумента, че прокуратурата още не се е произнесла публично по случая.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР