Шефът на Морска администрация кап. Живко Петров е освободен заради

...
Шефът на Морска администрация кап. Живко Петров е освободен заради
Коментари Харесай

Уволниха шефа на Морска администрация заради Vera Su |

Шефът на „ Морска администрация ” кап. Живко Петров е освободен поради заседналия край Камен бряг транспортен съд Vera Su. Това разгласи транспортният министър Христо Алексиев на брифинг.

Според него досегашният шеф не е съумял да се оправи със обстановката и е показал незаконна безнаказаност. Мястото на кап. Петров ще бъде заето от кап. Венцислав Иванов.

Живко Петров управляваше Морска администрация от 2014 година

Министър Алексиев заподозря бойкот зад всички сигнали, подадени против служебното държавно управление за закъснение на дейностите в обстановката.

„ Имайте поради, че до момента в който съм министър, няма да разреша саботажи по отношение на страната, няма значение дали са с политически ползи, с лобистки ползи. Когато някои хора пишат сигнали срещу служебното държавно управление, те са срещу страната си. За мен това са някакъв тип саботажи. Служебното държавно управление не се е забавило. Ние не сме пиратска страна, не може някой транспортен съд като заседне, ние още в първия ден да отидем и да превземем кораба. Нормално е да се даде рационален период на корабособственика, с цел да може той да го изтегли. В момента, в който видях, че това не се случва, се намесих. Корабът беше арестуван и е под управлението на страната ”, сподели той.

Ще бъде назначен и одит по целия случай, защото съгласно Алексиев доста процедури не са спазени. В момента заседналият транспортен съд се укрепва поради предстоящото мощно неспокойствие през идващите дни.

Работи се по 5 сюжета за извеждане на кораба. Разработва се и вид с хеликоптери да бъде изнесен товарът, заяви министър Алексиев.

Според него досега дейностите на администрацията са били " несъответстващи " и ще има и още уволнени след кап. Живко Петров.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР