Шефът на младите в ГЕРБ Георг Георгиев за година и

...
Шефът на младите в ГЕРБ Георг Георгиев за година и
Коментари Харесай

Шефът на младите в ГЕРБ Георг Георгиев вдигна палат за 250 000 лв., „забрави“ да го обяви пред КПКОНПИ

Шефът на младите в ГЕРБ Георг Георгиев за година и половина е вдигнал дворец от 300 кв. м. РЗП в софийското село Лозен, който коства най-малко 250 000 лева Странно, само че типично по мутренски младият гербопитек е „ не запомнил “ да вкара новата си къща в имотните декларациите пред КПКОНПИ, които пуска като зам.-министър и народен представител.
Георгиев, който беше зам.-министър на външните работи при държавното управление Борисов 3, е купил имот от 900 кв. м. в с. Лозен през 2018 година против 82 144 лева Когато постъпва на поста заместник-министър Георгиев заявил, че той е платен с “кредит, спестявания от предишни години и заплата”. Тогава в декларацията му е вписан и банков заем за 60 000 лева, написа bird.bg.
В началото на 2020 година Георг Георгиев си вади позволение за градеж за къща с 291 кв.м. разгъната застроена повърхност. В края на 2021 година къщата към този момент е подготвена на недодялан градеж.
По груби сметки такова строителство излиза най-малко по 400 евро на кв.м. Заради денивелацията на терена и градежа на бетонна ограда сметката евентуално е по-солена. Може да се одобри една консервативна оценка от 250 000 лева за цялостното строителство досега.
Къщата на млад гербопитек №1 в с. Лозен
В декларациите на Георгиев за 2020 и 2021 година като зам.-министър и народен представител обаче не се откриват доходи, които могат да обяснят този разход. При встъпването си като народен представител през 2021 година той заявява два банкови потребителски заема за 63 499 лева и 56 749 лева, както и два влога за 10 169 лева и 3 802 лева Общо това прави 134 219 лева или съвсем двойно по-малко от сумата, нужна за къщата. В предходните му заявления за 2019 и 2020 година въобще не се откриват банкови влогове или налични парични средства.
Не е ясно дали в заявените през 2021 година два заема е включен и остатъка от първия заем за финансиране на парцела през 2018 година Но даже този заем да е бил напълно изплатен (с какви доходи?), още веднъж сметката не излиза.
Възможно е Георгиев да е финансирал градежа със заплатата си на зам.-министър, която възлиза на 52 000 лева годишно, само че това би означавало, че той не е харчил за нищо друго и не е изплащал заемите си, към които би трябвало да се добави и финансов лизинг за придобиване на МПС от 36 604 лева.
Скъпите парцели с мъчно разбираем генезис на средствата са специалитет на деятелите на Политическа партия ГЕРБ, както се видя още от абсурда “Апартаментгейт”. Преди две години "Биволъ " разкри парцел за 1 млн. лв. на някогашната шефка на връзките с обществеността на партията Севделина Арнаудова. Тя изясни финансирането на скъпото жилище с продажби на парцели и огромен банков заем.
БРРД опита да се свърже с Георг Георгиев посредством обществения му профил в обществената мрежа Фейсбук, само че до публицистичното привършване на публикацията той не върна противоположна връзка. Ще публикуваме неговия коментар и обяснението за произхода на средствата когато ги получим.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР