Шефът на Meta Марк Зукърбърг се срещна с президента на

...
Шефът на Meta Марк Зукърбърг се срещна с президента на
Коментари Харесай

Зукърбърг търси сътрудничество за ИИ в Южна Корея

Шефът на Meta Марк Зукърбърг се срещна с президента на Южна Корея Юн Сук Йол в Сеул и разискаха съдействието в региона на изкуствения разсъдък и методите за попречване на разпространяването на подправени вести преди основни избори, оповестиха от офиса на Юн.


Зукърбърг е на мини обиколка в Азия, която включва спирка в Япония, както и тридневно посещаване в Сеул, където се срещна с бизнес водачи от електронните колоси Samsung и LG. След това той се насочва към Индия.

Юн и Зукърбърг разискаха съдействието сред южнокорейските компании и Мета, " както и визията за основаване на цифрова екосистема с изкуствен интелект ", съобщи пред кореспонденти Сунг Тае-йон, шеф на политическия отдел на Юн.

" Юн акцентира, че южнокорейските компании заемат челно място на пазара на паметта за системите за ИИ и помоли Зукърбърг да откри тясно съдействие с тях ", сподели служителят.

Юн акцентира, че Южна Корея " със своето разнообразно портфолио от смарт електроника, носими устройства и смарт коли може да се трансформира в изключителна платформа " за използване на изкуствения разсъдък на компанията майка на Фейсбук Meta, сподели Сунг.

Юн е споделил на създателя на Meta, че Сеул ще помогне по всевъзможен метод, " в случай че е належащо ", като уточни механизмите за тясно съдействие по веригата за доставки, открити сред Южна Корея и Съединените щати.

В светлината на огромните избори в международен мащаб тази година - в това число парламентарния избор в Южна Корея през април и президентските избори в Съединени американски щати през ноември - Юн помоли шефа на Meta да " обърне особено внимание " на наблюдението и предотвратяването на подправени вести в неговата платформа.

Зукърбърг се срещна с основния изпълнителен шеф на колоса в региона на потребителските технологии LG Electronics, с цел да обсъдят планове за разширена действителност (XR). /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР