Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф предупреди собствениците

...
Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф предупреди собствениците
Коментари Харесай

Дори Мерцедес се намеси: Стига с провокациите към Ферари

Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф предизвести притежателите на шампионата „ Либърти Медия” да престанат с провокациите към тима на Ферари, който напълно съществено заплаши с отдръпване.

През последните дни президентът на „ черните кончета” Серджо Маркионе още един път повтори опасността си, като упрекна спортния шеф на „ Либърти” Рос Браун в това, че се държи като Мойсей. Големият проблем сред двамата са измененията по моторите, които би трябвало да влязат в действие от 2021 година. Поне в това отношение Мерцедес заема страната на Ферари.

Култов Маркионе: Рос Браун се прави на Мойсей

„ В момента имаме преобладаващ мотор, който е най-мощният и най-ефективният създаван някога”, разяснява Волф. „ С нови регулации имаме благоприятни условия да усъвършенстваме мотора още повече. Ала да произведем чисто нов мотор, който не дава отговор на условията за високотехнологични аспекти на електрификация, резултатност и мощ – един тип остарял мотор – това не е което желаеме.”

„ Дали се опасявам от заканите на Маркионе? Не ме е боязън, само че Маркионе би трябвало да бъде взет насериозно. Формула 1 би трябвало да следва своята базисна конструкция такава, каквато е. Ние имаме потребност от еволюция, а не от наивна гражданска война.”

Хамилтън: Липсва ми желанието да преследвам Шумахер

„ Аз съм спокоен, тъй като Ферари е Формула 1, а Формула 1 е Ферари. Но в случай че бях на мястото на „ Либърти Медия”, нямаше да предизвиквам непрестанно Маркионе с неприемливи оферти, претенции или промени, в които няма никакъв смисъл”, сподели Волф.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР