Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф отново е

...
Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф отново е
Коментари Харесай

Тото Волф отново ще се грижи за интересите на Ботас

Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф още веднъж е част от мениджърския екип на водача на Алфа Ромео Валтери Ботас. Волф беше управител на Ботас преди години, само че тези връзки бяха прекъснати, откакто Валтери мина в Мерцедес. Сега 33-годишният Валтери кара за Алфа Ромео и още веднъж работи с Тото.

„ Тото не беше мой управител до момента в който бях в Мерцедес, по най-различни аргументи, не получаваше нищо от мен, подобен е правилото – изясни Ботас. – Но в този момент Тото още веднъж е част от мениджърския ми екип. ”

Ботас не разясни каква тъкмо е ролята на Волф в този екип, част от който е и двукратният международен първенец във Формула 1 Мика Хакинен.
 Ботас: Хамилтън към момента е най-бързият във Формула 1 Ботас: Хамилтън към момента е най-бързият във Формула 1
Ботас напусна Мерцедес след края на сезон 2021 и от началото на 2022 е водач на Алфа Ромео. Валтери, който има 10 победи във Формула 1, има контракт с отбора до края на сезон 2025. Финландецът към този момент загатна, че желае да остане и за сезон 2026 и да се бори за място в заводския отбор на Ауди, в който ще се трансформира Заубер.
 Тото Волф се опитал да отмъкне Нюи от Ред Бул Тото Волф се опитал да отмъкне Нюи от Ред Бул
„ Все още съм млад спрямо някои мои сътрудници – изясни Ботас. – На 33 години съм и не виждам причина кариерата ми във Формула 1 да завърши скоро. Не считам, че ставам по-бавен, нито че работя по-зле с отбора, тъй че желая да продължа. ”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР